Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Kurum misyonu
İnsan merkezli bir eğitim anlayışıyla, bilimi ve aklı esas alarak ülkemizin değerleri ve hedefleri doğrultusunda üstün nitelikli bireyler yetiştirmek; uluslararası ölçekte bilim ve teknoloji üreterek bölgenin ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak ve toplumun sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmaktır.
Kurum vizyonu
Anadolu’da bir dünya üniversitesi olmak.
Stratejik Yönetim
- Stratejik Plan Sunuş
- Stratejik Amaçlar
- Stratejik Hedefler
- Performans Programları
- Faaliyet Raporları
-
Toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarına duyarlı; paydaşlarıyla etkileşim içerisinde olan; ürettiği bilgiyi ürüne, teknolojiye ve hizmete dönüştüren bilimsel açıdan özerk üniversite modeli çerçevesinde küresel ölçekte rekabetçi bir yükseköğretim sistemine ulaşılması için üniversitelerin faaliyetlerini planlı bir şekilde yerine getirmeleri önem arz etmektedir. Bu durum, üniversitelerde stratejik plan hazırlamanın önemini ortaya koymaktadır.
Aynı hizmeti sunan birden fazla üniversite olunca, aralarında rekabette kaçınılmaz olacaktır. Artık üniversiteler de ticari işletmeler gibi rekabet etmek zorundadır. Özel sektör kurumları arasında sürekli ve dinamik bir rekabet mevcut iken; üniversitelerde daha farklı bir rekabet ortamı mevcuttur. Bu rekabet, üstünlük sağlama veya tercih edilme mücadelesinde başvurulan dolaylı yaklaşımlar şeklinde olmaktadır.
Bu kapsamda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak akademik birikimiyle, hızla gelişmekte olan fiziki altyapısı ve teknolojik imkânlarıyla eğitim-öğretim haritasının çağın gereklerini esas alarak güncellenmesine ve zinde tutulmasına inanıyoruz.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi; 12 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 17 araştırma merkezi ve 23.592 öğrencisiyle ülkemizin ve özellikle bölgemizin parlayan bilim merkezi hâline gelmekte, kurumsallaşma yolunda emin adımlarla yol kat etmektedir.
Hizmet kalitemizi daha da arttırarak üniversitemiz yerleşkelerini çevre dostu, engelsiz yaşam merkezleri hâline getirmek, güvenli kılmak, öğrenci/çalışan memnuniyetini ve aidiyetini zinde tutmak, paydaşlarımızla işbirliği içinde dünyaya açılarak uluslararası bir mevki edinmek bağlamında sağlam bir kurumsallaşmaya sahip olmak, bunun sürdürülebilirliğini temin ve tesis etmek için hazırlanan 2025-2029 Stratejik Planı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi olmasını en temel amaç olarak görmektedir.
Kurumsallaşmada sürekli iyileşme ivmesi yakalamak ve bu ivmenin verimini arttırmak için yenilikçi, girişimci, rekabetçi paydaşların katkısı oldukça mühimdir. Bu bağlamda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı’nın hazırlanmasında Stratejik Planlama Ekibi başta olmak üzere katkı sağlayan çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunarım.
Prof. Dr. Akın LEVENT
Rektör -
A1- Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kaliteyi artırarak çağdaş bakış açısına ve toplumsal bilince sahip bireyler yetiştirmek
A2- Bilimsel, toplumsal ve ekonomik alanlarda katma değer yaratabilen, girişimci ve yenilikçi araştırma-geliştirme faaliyetlerini artırmak
A3- Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirilen faaliyetler aracılığıyla toplumsal farkındalık oluşturmak ve problemlerin çözümüne katkıda bulunmak
A4- Kurumsal kapasiteyi kalite odaklı geliştirerek ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde sürdürülebilir bir yönetişim sistemi oluşturmak
-
H1.1- Nitelikli eğitim programları, güncel içerik ve etkili öğretim yöntemleri ile öğretimin kalitesini artırmak
H1.2- Ulusal/uluslararası proje faaliyetlerine katılan öğrenci sayısını artırmak
H1.3- Öğrenci ile öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası hareketliliklerini artırmak
H1.4- Mezunların kariyer sürecini takip etmek, öğrencilere kariyer planlaması ve danışmanlık hizmetleri vermek
H1.5- Öğrencilere sosyal sorumluluk ve etik değer bilinci kazandırmak
H2.1- Ulusal ve uluslararası endekslerde taranan bilimsel yayınların sayısını ve niteliğini artırmak
H2.2- AR-GE proje sayısını artırmak
H2.3- Lisansüstü programların sayısının ve niteliğinin artırılması
H2.4- Patent, faydalı model ve tasarım çalışmalarının sayısının ve niteliğinin arttırılması
H2.5- Kamu-Sanayi-Üniversite iş birlikleri ile yerel ve bölgesel ihtiyaçlara yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin sayısının artırılması
H3.1- Sosyokültürel değerlerin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması için toplumsal farkındalığı artırmak
H3.2- Sürdürülebilirlik anlayışını toplumsal katkı faaliyetleriyle yaygınlaştırmak
H3.3- Yaşam boyu öğrenmeye yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi
H3.4- Yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik faaliyetlerin artırılması
H3.5- Deprem başta olmak üzere afetlere karşı kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde toplumsal farkındalık ve dirençliliğin artırılması
H4.1- Kalite kültürünün yaygınlaştırılması
H4.2- Kurumsal aidiyetin ve memnuniyetin artırılması
H4.3- Bütünleşik bilgi yönetim sisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi
H4.4- Teknolojik ve fiziki altyapının iyileştirilmesi
H4.5- Uluslararası tanınırlığın artırılması
-
Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.
- Henüz eklenmemiş
-
Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:
- Henüz eklenmemiş
Kurum ile iletişim
Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Yüksekokulu Kampüsü, 24100, ERZİNCAN
Görüşlerinizi bizimle paylaşın
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi stratejik planları, performans programları ve faaliyet raporları ile ilgili görüşünüzü kurumun ilgili birimine iletebilirsiniz.
Hızlı Erişim