Amasya Üniversitesi

Kurum misyonu

Alanında yeterlilik sahibi, analitik düşünen, araştırmacı, girişimci ve değerlerine saygılı nitelikli ve lider bireyler yetiştirerek; bilimsellikten ödün vermeden paydaşlarımıza, toplum yararına hizmet sunmaktır.

Kurum vizyonu

Üniversitemiz Eğitim-Öğretim faaliyetlerinde nitelikli, topluma katkı alanında tanınır, araştırma-geliştirme çalışmalarında yenilikçi, hizmette paydaş memnuniyeti gözeten, her zaman tercih edilen bir eğitim kurumu olmaktır.

Stratejik Yönetim

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Amasya Üniversitesi, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 15 yeni üniversite kurulması hakkındaki 5467 Sayılı Kanun ile Amasya’da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversitemiz genç olmakla birlikte son derece köklü akademik geçmişe sahip On dokuz Mayıs Üniversitesine bağlı Amasya Eğitim Fakültesi (1974-1975), Amasya Meslek Yüksekokulu (1975-1976), Amasya Sağlık Yüksekokulu (1992-1993) ve Merzifon Meslek Yüksekokulu’nun (1991- 1992) temelleri üzerinden kurulmuş, onlarca yıllık yükseköğretim tecrübesine sahip bir kurumdur. Deneyimli idari kadrosu, dinamik ve yetkin öğretim kadrosuyla ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, sivil toplum örgütleriyle vb. kısacası tüm iç ve dış paydaşlarıyla bütünleşmiş, yeniliklere açık çağdaş bir üniversite olarak “Marka Kentin Marka Üniversitesi” olma yolunda “Hep Birlikte Daha İleriye” sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerleyen Üniversitemiz kısa zamanda önemli mesafeler kaydetmiştir.

    Amasya Üniversitesinde öğrenen organizasyon modeli ile kalite odaklı işleyen bir yönetişim sisteminin hâkim olduğu katılımcı bir anlayış ile kurumsal değerler inşa edilmektedir. Bu bağlamda, uluslararası standartlarda bir üniversite olabilmek için eğitim ve araştırma siyaseti ulusal politikalar ile uyumlu bir biçimde ülkemize en yüksek yararı sağlamaya odaklı, araştıran, sorgulayan, eleştiren, sorumluluk sahibi, inisiyatif kullanabilen, empati yeteneği gelişmiş bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

    Üniversitemizin başarı çizgisini yükseltmesi ve stratejik planımızın hedeflerine ulaşması iç ve dış paydaşlarımızın desteği ve katılımı ile mümkün olacaktır. Tüm paydaşlarımızı 2025-2029 Stratejik Planı uygulamalarını izlemeye ve aktif olarak desteklemeye davet ediyorum.

    Stratejik plan hazırlanması sürecinde üniversitemizin yöneticilerine, akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize, mezunlarımıza ve dış paydaşlarımıza; katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

    En içten, sevgi ve saygılarımla.

    Prof. Dr. Ahmet Hakkı TURABİ

    Rektör

  • A. 1: Araştırma, öğrenme ve kaliteyi önceleyen öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla rekabet edebilir bireyler yetiştirmek.

    A. 2: Ar-ge ve proje kültürünü tabana yayarak ulusal ve uluslararası standartlara uygun nitelikli araştırma faaliyetlerinin kapasitesini geliştirmek.

    A. 3: Katılımcı yönetim anlayışıyla kurumsal kültürü ve kurumsal sürdürülebilirliği üniversitenin tüm süreçlerinde geliştirmek/güçlendirmek.

    A. 4: Üniversitemizde girişimcilik ve liderlik kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.

  • H 1.1: Araştırma, eğitim ve öğretim faaliyetleri için üniversitemizin akademik altyapısı güçlendirilecektir.

    H 1.2: Araştırma, eğitim ve öğretim faaliyetleri için üniversitemizin fiziksel altyapısı güçlendirilecektir.

    H 1.3: Öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler artırılacaktır.

    H 1.4: Araştırma ve öğrenme arasında güçlü bir bağlantı kurarak öğrencilerin akademik gelişimini destekleyerek niteliği artırılacaktır.

    H 1.5: Topluma katkı sağlamaya yönelik sosyal sorumluluk faaliyetlerini artırmak ve paydaşların katılımlarını sağlamak.

    H 2.1:  Ulusal ve uluslararası değişim programlarından yararlanan öğrenci ve öğretim elemanı sayısı ve uluslararası ikili anlaşma sayısı 2029 yılına kadar %50 artırılacaktır.

    H 2.3: Öğretim elemanlarının akademik gelişimi desteklenecek ve bilimsel yayın sayıları artırılacaktır.

    H 2.3: Lisansüstü tezlerin nitelik ve niceliği artırılacaktır.

    H 3.1: Kalite güvence sisteminin geliştirilmesine ve kalite kültürünün yaygınlaşmasına ilişkin iyileştirmeler 2029 yılına kadar %30 oranında artırılacaktır.

    H 3.2: İç kontrol sisteminin kurumsallaşması geliştirilecektir.

    H 3.3: Güçlü bir ağ altyapısı oluşturularak 2029 yılına kadar kapsamlı bir yönetim bilgi sistemi geliştirilecektir.

    H 3.4: Mezunlarla iletişim artırılarak mezun bilgi sistemine kayıtlı öğrenci sayısı 2029’a kadar %100 oranında artırılacaktır.

    H 3.5: Kurumsal akreditasyon programına başvuru sürecini başlatılacak ve en az koşullu akreditasyon şartı sağlanacaktır.

    H 4.1: Öğrencilerin girişimcilik yönünü geliştirmek için yapılan çalışmalar 2029 yılına kadar %50 oranında artırılacaktır.

    H 4.2: Girişimcilik kapsamında ticarileşen proje sayısı artırılarak elde edilen gelirler 2029 yılına kadar %20 oranında artırılacaktır.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

      Henüz eklenmemiş
  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    Amasya Üniversitesi faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

      Henüz eklenmemiş

Kurum ile iletişim

http://www.amasya.edu.tr/

Akbilek Mah., Muhsin Yazıcıoğlu Cad., No:7, PK: 05100, Merkez/AMASYA

Görüşlerinizi bizimle paylaşın

Amasya Üniversitesi stratejik planları, performans programları ve faaliyet raporları ile ilgili görüşünüzü kurumun ilgili birimine iletebilirsiniz.

Hızlı Erişim

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Mahalli İdareler]

[KİT'ler]