Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Kurum misyonu
Uluslararası düzeyde nitelikli eğitim ve toplumsal hizmet sunmayı, uygulamalı araştırmalarla bilimsel bilgi üretmeyi, girişimcilik kültürünü geliştirmeyi, yaratıcı eğitim faaliyetleri ve uluslararasılaşma yoluyla fark yaratmayı kendisine misyon edinmiştir.
Kurum vizyonu
Birey ve toplum merkezli eğitim, araştırma ve yenilikçi yöntemler aracılığıyla daha iyi bir gelecek inşasına katkı sunan, geliştirdiği toplumsal projeler ile kritik zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olan ülkede öncü uluslararası kalitesi yüksek örnek bir araştırma üniversitesi olmak.
Stratejik Yönetim
- Stratejik Plan Sunuş
- Stratejik Amaçlar
- Stratejik Hedefler
- Performans Programları
- Faaliyet Raporları
-
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bilimsel veriler ışığında çağımızın ihtiyacına cevap veren araştırma faaliyetleri ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunacak, donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla ülkemizin 97. ve başkentimiz Ankara’nın 5. devlet üniversitesi olarak kurulmuştur. Bünyesinde bulunan 15 fakülte, 5 enstitü, 4 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 1 yüksekokulu ve uygulama ve araştırma merkezleri ile ülkemize ve insanlığa hizmet edecek, bilimin ve insanlığın geleceğine yön verecek, güncel sorunlara duyarlı, ülkemize ve topluma yol gösteren bir üniversite olma hedefini merkeze koymuş olan bir üniversitedir.
Kuruluşundan itibaren kendisini bir araştırma üniversitesi olarak konumlandıran üniversitemiz, çok sayıda lisansüstü programı ve çok sayıda ulusal ve uluslararası projeyle hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. AYBÜ'nün başlıca hedefleri arasında bilgi yönetimi, eğitim müfredatı geliştirme, laboratuvar yönetimi, uluslararası iş birlikleri, tamamlayıcı tıp alanında uzmanlık, lisansüstü program yönetimi, araştırma yöntemleri ve etik eğitimi ile araştırma ve uygulama protokolleri yönetimi yer almaktadır. Bu hedefler, üniversitenin bilim dallarında uzmanlık geliştirmesi, lisansüstü programlarda çeşitlilik ve uzmanlaşma sağlaması, nitelikli öğrencilerin alımını artırması ve araştırma ürünlerini artırmasını amaçlamaktadır.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak öğrencilerimize, gelecekte istihdamları sırasında kendilerine büyük avantaj sağlayacak şekilde yabancı dil eğitimi vermekteyiz. Üniversitemiz genç bir üniversite olmasına rağmen hem alanlarında söz sahibi akademisyenler için cazibe merkezi olmada hem de başarılı öğrencilerin ilgisini çekmede büyük başarı sağlamıştır.
Üniversitemiz 2025-2029 Stratejik Planı; eğitim, araştırma, girişimcilik, toplumsal katkı ve kurumsal kapasite alanlarına ilişkin amaçları ülkemiz On İkinci Kalkınma Planı ile belirlenen hedef ve politikalar doğrultusunda hazırlanmış olup, 2029 vizyonuna ulaşmak için genç ve dinamik yapısıyla çalışmalarına hızla devam edecektir.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2025-2029 Stratejik Planının hazırlık aşamasında emeği geçen tüm personelimize ve bizimle değerli görüş ve önerilerini paylaşan tüm paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunar, planın Üniversitemize ve ülkemize katkı sağlamasını temenni ederim.
Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU
Rektör -
A1- Yenilikçi, uluslararası ve nitelikli eğitim sunmak ve mezunlar yetiştirmek
A2- Ulusal ve uluslararası ölçekte bir araştırma üniversitesi olmak
A3- Girişimcilik kültürünü üniversite genelinde güçlendirmek
A4- Üniversitenin sahip olduğu bilimsel kapasiteyi toplumun ihtiyaçları doğrultusunda paydaşlarla iş birliği içinde etkin bir şekilde kullanmak
A5- Kurumsal kapasite ve verimliliği artırarak kurum ve kalite kültürünü geliştirmek
-
H1.1- Öğrenci memnuniyetini ve akademik başarıyı artırmak
H1.2- Öğrenci merkezli eğitim-öğretim modellerinin oluşturulması ve desteklenmesi
H1.3- En yüksek yüzdelik dilimden öğrencilere sahip olmak
H1.4- Üniversitenin uluslararasılaşma düzeyini artırmak
H1.5- Mesleki yeterlilik sahibi, gelişime açık mezunlar yetiştirmek
H2.1- Araştırma çıktılarını nitelik ve nicelik olarak iyileştirmek
H2.2- Araştırma altyapısının ve kaynaklarının güçlendirilmesini ve çeşitlendirilmesini sağlamak
H2.3- Araştırma odaklı insan kaynaklarını nitelik ve nicelik olarak iyileştirmek
H2.4- Ulusal ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmek
H3.1- Girişimcilikle ilgili derslerin ve eğitim programlarının çeşitliliğini artırmak
H3.2- Üniversite bünyesindeki girişimcilik destek merkezini daha aktif kullanarak, öğrencilerin ve akademisyenlerin girişimcilik ekosistemine erişimlerini sağlamak
H3.3- AYBÜ öğrencilerinin ve mezunlarının girişimcilik faaliyetlerine katılımının artırılmasını sağlamak
H3.4- Üretilen bilginin yenilikçi/girişimci uygulamalarının geliştirilmesini sağlamak
H4.1- Toplumun ihtiyaçlarına ve gelişimine yönelik eğitim ve farkındalık etkinliklerini artırmak
H4.2- Akademik çıktıların kamu ve sivil toplum ile bütünleştirilmesini sağlamak
H4.3- Sosyal sorunların (terör, fakirlik, kıtlık, göç, işsizlik, bağımlılık, suçluluk, şiddet, taciz, ayrımcılık, engellilerin sosyalleşmesi, intihar, obezite, insan hakları ihlalleri, trafik sorunları vb.) çözümüne yönelik çalışmaları artırmak
H4.4- Engelliler, yoksullar, göçmenler, kadınlar, eski hükümlüler gibi dezavantajlı gruplara yönelik iş birlikleri ve hizmetleri artırmak
H4.5- Sağlıklı ve kaliteli yaşama yönelik sunulan hizmetleri ve etkinlikleri artırmak
H5.1- Üniversite personeline eğitim ve gelişim fırsatı sunarak kurum aidiyeti sağlamak ve kurumsal gelişimde katılımcı bir üniversite olmak
H5.2- Basılı ve elektronik kaynakları zengin, çalışma ortamı kapasitesi yeterli kütüphane hizmetleri sunmak
H5.3- Fiziksel altyapısı gelişmiş, sürdürülebilir ve iklim dostu kampüslere dönüşmek
H5.4- Yükseköğretim kalite güvence kültürünü güçlendirmek ve strateji çalışmalarını geliştirmek
H5.5- Kurumsal tanınırlığı artırmak
-
Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.
- Henüz eklenmemiş
-
Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:
- Henüz eklenmemiş
Kurum ile iletişim
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi Esenboğa/ANKARA
Görüşlerinizi bizimle paylaşın
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi stratejik planları, performans programları ve faaliyet raporları ile ilgili görüşünüzü kurumun ilgili birimine iletebilirsiniz.
Hızlı Erişim