2010-2014 dönemi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Bu belge ile Namık Kemal Üniversitesi 2010-2014 yılları Stratejik Planı (Sürüm No. 2.1-nihai sürüm) sunulmaktadır.

    Namık Kemal Üniversitesi, 2006 yılında Trakya Üniversitesi’nden devralınmış olan Ziraat Fakültesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve dokuz Meslek Yüksekokulu ile kurulmuştur. Bu arada verilmekte olan lisansüstü programlar Fen Bilimleri Enstitüsü’nde toplanmıştır. Kurulu, Kanununda yer alan Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün kurulması çalışmaları 2007 yılında sürdürülmüştür.

    Namık Kemal Üniversitesi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 5018 sayılı Kanun çerçevesinde hazırlamakla yükümlü olduğu yıllık idare faaliyet raporları, akademik değerlendirme ve kalite geliştirme raporları yıllık stratejik plan ve beş yıllık stratejik plan çalışmalarını tek bir örgütsel yapı içerisinde tüm üniversite birimlerinin hazırlamış, oldukları birim rapor ve planlarına dayalı olarak sürdürmektedir.

    Namık Kemal Üniversitesi, 2006 yılında kurulmuş yeni bir üniversite olmasına rağmen 2007 yılı kurumsal değerlendirme çalışmasını ve 2007 yılı faaliyet raporu çalışmalarını tüm üniversite düzeyinde göreceli olarak çok kısa bir sürede gerçekleştirme başarısını elde etmiştir. Benzer şekilde ilk defa bir stratejik plan çalışması hazırlamış olmasına rağmen, plan çalışmasını verilen süre içerisinde hazırlamıştır.

    Bu başarı birim ve bölümlerde kurulmuş olan Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Kurulları ile Namık Kemal Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu ile Stratejik Planlama Kurulu’nun özverili çalışması ile elde edilmiştir. Bu süreçte koordinasyon hizmetleri ile bilgilendirme eğitim ve danışmanlık hizmetleri Rektörlük Proje Geliştirme Bürosu tarafından Üniversitemizin tüm birimlerinin ve Üniversitemiz Üst Yönetiminin yakın ve kararlı desteği ile sağlanmıştır.

    Namık Kemal Üniversitesi zaman içerisinde kurumsal değerlendirme çalışmasını, faaliyet raporu çalışmaları ile bunun takip eden stratejik planlama ve performans programı çalışmalarını daha da geliştirmeyi amaçlamaktadır.

    Nitekim 2007 yılı için yapılan çalışmalar 2008 yılı için de tekrarlanmış olup Üniversitemiz 2008 yılı Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporu ile 2008 yılı İdare Faaliyet Raporu çıktılarını yine birim çıktılarına dayalı olarak hazırlamıştır. 2009 yılı için benzer çalışmalar halen Üniversitemiz Birimleri ve Bölümleri tarafından sürdürülmektedir.

    Namık Kemal Üniversitesi başta Ziraat Fakültesi ve Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Meslek Yüksekokullarımız olmak üzere devir almış olduğu köklü akademik birimlerinin varlığı nedeni ile kurum olarak gelişme ve kurumsallaşma süreçlerini diğer yeni kurulan üniversitelere göre daha düzenli bir şekilde yapma olanağına sahiptir. Üniversitemizin kuruluşundan bu yana açılmış olan yeni akademik birimler ile bölümlerimiz de bu kurumsal değerlendirme ve planlama sürecine başarı ile katkıda bulunmuşlardır.

    Hazırlanmış olan kurumsal değerlendirme raporları ve faaliyet raporları ile stratejik planların bu süreç içerisinde değerlendirilmesi gelecekteki çalışmaların verimliğini ve yararlılığını artırması açısından daha yapıcı bir yaklaşım olacaktır.

    Planın bir örneği ilgili Yönetmelik hükümleri gereğince www.nku.edu.tr/spk adresinde bulunan Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Sanal Kütüphanesinde kamuoyunun bilgi ve görüşlerine sunulmuştur.

    Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADKG), Stratejik Planlama Kurulu (SPK), birim Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Kurul Koordinatör ve üyelerine ve Proje Geliştirme Bürosu ile emeği geçen tüm personelimize teşekkürlerimi sunarım. Bu planımızın bir önceki sürümü üzerinde düzeltmelerde bulunan Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı planlama uzmanlarına da ayrıca teşekkür ederim.

    Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ

    Namık Kemal Üniversitesi Rektörü

  • A1- Üstün kalitede eğitimöğretim hizmetleri sunmak

    A2- Üstün kalitede araştırma ve geliştirme hizmetleri sunmak

    A3- Üstün kalitede toplum hizmetleri sunmak

     

  • H1.1- Yükseköğrenimde okullaşma oranının ve eğitim kapasitesinin arttırılması ve yaygınlaşması kapsamında; ön görülen Ön lisans, Lisans Programlarının, Yüksek lisans ve Doktora Programları ile Uzaktan Eğitim Programlarının Açılması

    H1.2- Derslik, ofis ve laboratuvar ihtiyacının giderilmesi

    Rektörlük Binası. 18.000m2

    Tıp Fakültesi Binası. 15.000 m2.

    Araştırma ve Uygulama Hastanesi. 45.000 m2.

    Fen Edebiyat Fakültesi. 15.000 m2.

    Sağlık Yüksekokulu. 10.000 m2.

    Yabancı Diller Yüksekokulu. 10.000 m2.

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi. 15.000 m2.

    Kültür Merkezi ve sosyal alanlar. 20.000 m2.

    H1.3- Eğitim öğretim kalitesinin artırılması

    H1.4- İdari personel ihtiyacının karşılanması

    H1.5- Üniversitemiz ve birimlerimizin performans esaslı bütçeleme çalışmalarına hazırlık olarak kurumsal değerlendirme, idare faaliyet raporu, stratejik plan ve performans programlarının hazırlanması

    H2.1- Yürütülen araştırma projelerinin ve tezlerin teşviki

    Öncelikli araştırma alanları: Biyoteknoloji, Enerji, Mühendislik Bilimleri (Tekstil, Tarım, İnşaat, Endüstri vb.), Nanoteknoloji, Sağlık Bilimleri, Yabancı Dil Eğitimi

    H2.2- Özgün araştırmalar yürüterek bilim ve teknolojinin ülkede ve dünyada gelişmesine ve yayılmasına katkıda bulunulması

    H3.1- İl ve bölge halkına açık sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısını artırmak

    H3.2- Üniversite--Sanayi Ortak Araştırma Merkezleri Programı (ÜSAMP) başlatılması için altyapı çalışmalarının yapılması

    H3.3- Sanayi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile mevcut işbirliğinim staj hareketliliğine uygun biçimde değerlendirilmesi

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]