2006-2010 dönemi Sinop İl Özel İdaresi Stratejik planı
- Stratejik Plan Sunuş
- Stratejik Amaçlar
- Stratejik Hedefler
- Performans Programları
- Faaliyet Raporları
-
STRATEJİK AMAÇ 1: Hizmet kalitesini artırmak için teşkilatlanma sürecini ve sosyal altyapısını tamamlayacaktır.
STRATEJİK AMAÇ 2: Her türlü afet ve kazalara karşı hazırlıklı olunacaktır.
STRATEJİK AMAÇ 3: Kırsal kalkınmayı hızlandırmak maksadıyla, tarım sektörü sürekli desteklenecektir.
STRATEJİK AMAÇ 4: Köy ve kentler arasındaki gelişmişlik farkını en aza indirmek maksadıyla köy yolu hizmetleri çağdaş yaşam standartlarına uygun hale getirilerek geliştirilecektir.
STRATEJİK AMAÇ 5: Sinop Turizmini geliştirilmek, karedeniz bölgesinin en turistik ili olmak ve sektörün ekonomik kalkınmasını desteklemek maksadıyla doğal güzelliklerimize ve tarihi eserlerimize sahip çıkılarak tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilecektir.
STRATEJİK AMAÇ 6: Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yaparak, çevre ve yaşam standardı geliştirilecektir.
STRATEJİK AMAÇ 7: Kırsal Kalkınma ve kentlerle olan gelişmişlik farkını azaltmak maksadıyla içme suyu olmayan köy bırakılmayacak, sulama suyu temini hizmetleri desteklenecek ve kanalizasyon şebekesi hizmetleri hızla yaygınlaştırılacaktır.
STRATEJİK AMAÇ 8: Temel sağlık hizmetleri geliştirilip yaygınlaştırılacak, sağlık hizmeti sunumunda kalite artırılacaktır.
STRATEJİK AMAÇ 9: Spor hizmetlerinin yaygınlaştırılıp, benimsetilmesi ve turizm sektörüne alternatif katkı sağlanması maksadıyla fiziki ve teknik alt yapı desteklenerek geliştirilecektir.
STRATEJİK AMAÇ 10: Kültür varlıklarımız değerlendirilip yaşatılacak, sanat etkinlikleri desteklenerek kültürel yaşam zenginleştirilecektir.
STRATEJİK AMAÇ 11: Eğitimde hizmet kalitesi artırılacak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla altyapı yatırımları yapılacaktır.
STRATEJİK AMAÇ 12: Sosyal hizmet sunumu ve yardımlar sivil toplum örgütleri ile işbirliği ve eşgüdüm içersinde planlı olarak yapılacak, dezavantajlı kişi ve gruplara yönelik faaliyetler ile sosyal hizmet tesislerinin hizmet sunum kalitesini artırmaya yönelik faaliyetler sürekli desteklenecektir.
-
HEDEF 1.1:Kurumsal kimliğini kazanması maksadıyla 2006 yılı sonuna kadar teşkilat yapısına uygun ana hizmet, danışma ve denetim ile yardımcı hizmet birimlerini oluşturulacaktır.
HEDEF 1.2: Kurum çalışanlarının eşgüdüm ve ülkü birliği içersinde hizmet sunması maksadıyla 2006 yılı sonuna kadar teşkilat birimleri bir çatı altında toplanacak, il ve ilçe teşkilatlarındaki hizmet binaları ve sosyal tesislerin iyileştirme çalışmaları 2008 yılına kadar tamamlanacak ve gerekli görülenlerin satışı yapılacaktır.
HEDEF 1.3: Teşkilat yapısına uygun gerekli makine teçhizat ve ekipman planlama döneminde temin edilerek mevcutlarının bakım onarımlarının yapılması sağlanacaktır.
HEDEF 1.4: Planlama dönemi içinde tüm personelin ve yönetim kadrolarının hizmet içi eğitimleri ile gerek görülen kurs ve seminerlere katılımı sağlanacaktır.
HEDEF 1.5:Hizmet sunumumuzu geliştirmek, değişen şartlara uyum sağlamak, sorumluluk sahalarımızda yardımlaşma ve işbirliğini geliştirmek maksadıyla, köyler, birlikler ve diğer üyesi bulunduğumuz teşekküller desteklenecektir.
HEDEF 2.1:Kurtarma araç ve gereçleri planlama döneminde sürekli faal halde bulundurulacak, eksikler tamamlanacaktır.
HEDEF 3.1: İlimizde mevcut 65.000 BBH için gerekli olan kaliteli kaba yem miktarı 260.000 Ton olup mera ve otlak alanları dikkate alınmadığında bunun ancak %17 sini karşılayabilecek 44.133 Ton kaliteli kaba yem üretilmektedir. Kaliteli kaba yem açığının kapatılabilmesi için yem bitkileri ekim alanları 2006 yılından itibaren % 54 artırılarak 9.914 Ha.alandan 15.270 Ha. Alana çıkarılacak, yapılan silaj miktarı 7.000 tondan 11.000 Tona çıkarılacak, mera ıslah ve amenajmanı projelerine ağırlık verilecektir.
HEDEF 3.2: Büyükbaş hayvancılıkta suni tohumlama ve aşılama çalışmalarına ağırlık verilerek et ve süt üretimi artırılacaktır.
HEDEF 3.3: Deniz ve iç su kaynaklarımızın değerlendirilmesine önem verilecek, Kültür balıkçılığı dönem sonuna kadar 18 Ton/Yıl olan mevcut tesislerin tam kapasitesi olan 58 Ton/Yıl’a çıkartılması ve denizdeki uygun alanlarda çevreye zarar vermeden kültür balıkçılığı yapılması yaygınlaştırılacaktır.
HEDEF 3.4: İlimizde 392 Ton/Yıl olan bal üretimi geliştirilerek kovan başına alınan 15 Kg civarındaki bal üretimi 2010 yılına kadar 25 Kg.ma ve toplam üretimde 525 Ton/Yıl’a çıkarılacak ve arıcılıktan elde edilen bal dışındaki diğer ürünlerin üretimi yaygınlaştırılacaktır.
HEDEF 3.5: İlimizde ekonomik öneme haiz ürünlerde verim ve kaliteyi artırabilmek için sertifikalı tohum kullanım oranı % 2 den, 2010 yılına kadar % 35’e çıkarılacaktır. Vatandaş sertifika tohum almaya teşvik edilecekHEDEF 3.6: Mevcut haliyle ev kenarlarında küçük parseller halinde yapılan sebzecilik, tarla sebzeciliği haline getirilerek 2010 yılına kadar İl içi tüketiminin İl içinden üretilen ürünlerden karşılanması sağlanacak, sebzecilik ekonomik bir sektör haline getirilecektir.
HEDEF 3.7: Meyve yetiştiriciliğinin desteklenmesi kapsamında, İlimizde ekonomik öneme sahip aşılı ceviz, kiraz ( öncelikle bodur) ve klon anaçlı yarı bodur elma toplu bahçe tesislerinin artırılması sağlanacak, meyve üretimi yapılan mevcut 677 hektar alan 2010 yılına kadar % 122 artırılarak 1.500 hektara çıkarılacaktır.
HEDEF 3.8: Toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması yönünde gerekli tedbirlerin alınması
HEDEF 3.9: Tarımsal teşkilatlanma kapsamında faaliyette bulunan çiftçi organizasyonlarının sayısının artırılması ve niteliklerinin iyileştirilmesi.
HEDEF 4.1 : l .Derece Yol ağında bulunan 44 Km.’lik ham yolun tamamı planlama döneminde tesviyeli yol durumuna getirilecektir.
HEDEF 4.2 : %22 oranındaki 1.Derece tesviyeli yol ağımızın planlama döneminde %11 oranına düşürülecektir..
HEDEF 4.3: 1.Derece öncelikli stabilize kaplamalı yollarımızda planlama döneminde 1250 Km. stabilize bakım yapılacaktır.
HEDEF 4.4 :Planlama döneminde mevcut 1.Derece Stabilize kaplama yollarımızdan 200 Km.si 1. Kat Asfalt yapılarak ilimizin asfalt yol oranı %15 ten %20 ye çıkartılacaktır.
HEDEF 4.5 :%26 seviyesinde olan 2.Kat Asfalt yollarımız %100 oranına çıkartılacak, ayrıca mevcut asfalt yollarımızda kullanılmak üzere yama malzeme üretilecektir.
HEDEF 4.6 : Köy yolu ağımızda bulunan standarda uygun olmayan yolların onarımı yapılarak geometrik standarda uygun hale getirilecek ve yollarımızın tespit edilen mevcut 250 adet sanat yapısı ve 20 adet köprü ihtiyacının planlama döneminde %90 ‘ı giderilecektir.
HEDEF 4.7: Tüm köy yollarımıza her mevsim emniyetli bir şekilde ulaşılabilecektir.
HEDEF 4.8: Yatırım programlarında yer alan hizmetlerin yerine getirilebilmesi için ihtiyaç duyulan araç, gereç, makine ve ekipmanlar temin edilerek bunların bakım - onarım ve ikmalleri yapılacaktır.
HEDEF 5.1: İlimizin tarihi ve kültürel değerleri ile tabii güzellikleri etkin bir şekilde tanıtılacaktır.
HEDEF 5.2: İlimizde turizme hizmet eden İşletmelerde kalifiye eleman yetersizliği nedeniyle, yapılan hizmetlerde aksamalara ve kalitesizliğe sebep olunduğundan, bu yönde eğitim faaliyetleri yapılacaktır.
HEDEF 5.3: Turizm potansiyeli olan yörelerimizin altyapı eksiklikleri tamamlanacaktır.
HEDEF 5.4: 200Turizm sezonunu uzatmak ve turizm sirkülasyonunu artırmak için, İlimizde 10 adet bölgenin turizm bölgesi kapsamına alınmasına çalışılacak, turizmin çeşitlendirilmesi çalışmaları yapılacaktır.
HEDEF 6.1:İlimizin çevre düzeni planları 2007 yılına kadar Çevre ve Orman Bakanlığınca tamamlatılarak, çevre kirliliği ve çarpık yapılaşmaya engel olacak bir plana sahip olunacaktır.
HEDEF 6.2: Cevrenin korunması ve çevre bilincinin artırılması çalışmaları planlama döneminde sürekli yapılacaktır.
HEDEF 6.3:Türkiye’nin en kuzey ucu olan İnceburun, tatlıca şelaleleri, inatlı mağarası, akgöl ve nisi göleti çevre düzenleme çalışmaları her yıl bütçe imkanları ölçüsünde desteklenerek turistik ve sosyal yaşam altyapıları oluşturulacaktır.
HEDEF 7.1:2010 yılına kadar mevcut %72 olan şebekeli içme suyuna sahip köy sayısı % 90 seviyesine çıkartılacaktır.
HEDEF 7.2:Sinop ilinde toplam 11.000 hektar alan olan sulanabilir araziler, yapılacak Yerüstü Sulamalar,Yer Altı Sulamaları, Hayvan İçme Suyu Göleti, Sulama Göleti Bakım Onarım, Drenaj ve Toprak Islahı çalışması sonucu %17 oranında artırılacaktır.
HEDEF 7.3: Kapalı şebekeli ve fiziksel arıtmalı kanalizasyon tesisi olan köy sayısını 29'dan 71'ya çıkarılacaktır.Böylelikle toplu ve kalabalık köylerde yaşayan insanlarımızın çevre kirliliğinden kaynaklanan sağlık problemleri en aza indirilecek, yaşam kalitesi arttırılacaktır.
HEDEF.8.1: Sağlık ocakları ve Yataklı Tedavi Kurumlarının fiziki altyapı ve tıbbi cihaz ihtiyaçları temin edilecektir.
HEDEF 8.2:Bebek Ölüm hızı %0,17 den %0, 14 seviyesine çekmek.hedeflenmekte olup, İlimizde 2005 yılında 36 bebek ölmüş,bebek ölüm hızı 0/0017 olarak görülmektedir. Ölü bebek sayısının 30’un altına çekilmeleri amaçlanmaktadır.
Bu oran 07’ye tekabül etmekte, 2006 yılında bebek ölüm hızının %0014 ‘de düşürülmesi hedeflenmektedir.
HEDEF 8.3: Anne Ölüm Oranı %000 47.43 olup anne ölüm oranını sıfır düzeyine indirmek.
HEDEF 8.4: Tüm bebek,çocuk ve gebeler tam aşılanarak bulaşıcı hastalıklara karşı korumak,bağışıklama çalışmalarını en üst seviyelere çıkarmak.
HEDEF 9.1. : Planlama döneminde Mevcut amatör spor kulüpleri desteklenecek, yeni spor kulüplerinin kurulması, yaygınlaştırılması için yardım ve teşvikler cazip hale getirilecektir.Kulüpleşmeye, lisanslı sporcu sayısının artırılmasına ve gençlerimizin spor bilincini artırmaya gereken önem verilecektir.
HEDEF 9.2: İl ve ilçelerdeki mevcut spor tesislerinin standartları yükseltilecek, ilimize yeni tesisler kazandırılacaktır.
HEDEF 10.1: Kültür Varlıklarımız korunup, yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılacaktır.HEDEF 10.2: Sanat etkinlikleri planlanıp desteklenecektir.
HEDEF 10.3:Kültürel etkinliklerde ve müze hizmetlerinde kullanılmak üzere taşıt alınacaktır.
HEDEF 11.1:İlköğretimdeki derslik, onarım ve donatım ihtiyaçları karşılanacaktır.
HEDEF 11.2:İlimizin Anaokulları, Ortaöğretim okulları, Öğrenci Yurtları ve Spor salonları ihtiyaçları karşılanacaktır.
HEDEF 11.3: % 16 olan okul öncesi okullaşma oranı 2010 yılına kadar % 80 seviyesine çıkartılacaktır.
HEDEF 11.4: Ortaöğretim okullaşma oranları 2007 de %62, 2008 de %65, 2009 da %70, 2010 da %80 seviyesine çıkartılacaktır.
HEDEF 11.5: Taşımalı eğitim sistemi ve Mesleki Eğitim faaliyetlerine destek verilecektir.
HEDEF 12.1:Korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik hizmet sunum kalitesi ve altyapısı hazırlanacaktır.
HEDEF 12.2: Sosyal Yardım Hizmetleri yaygınlaştırılacaktır.
HEDEF 12.3: Çalışabilecek durumda olup ta, oldukça fakir ve işsiz durumdaki vatandaşlarımızın gelir getirici faaliyet ve projeleri bütçe imkanları ölçüsünde desteklenecektir. -
Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.
- 2009 Performans Programı (indir)
-
Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.
faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:
Performans Programları
- 2009 Performans Programı (indir)
Faaliyet Raporları
- 2009 Faaliyet Raporu (indir)
- 2008 Faaliyet Raporu (indir)
- 2007 Faaliyet Raporu (indir)
- 2006 Faaliyet Raporu (indir)
Hızlı Erişim
Yürürlükteki Stratejik Planlar
Hazırlanan Stratejik Planlar