2010-2014 dönemi Sosyal Güvenlik Kurumu Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Sosyal güvenlik sistemi, toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren; sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapıdır.

    Kaliteli ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi, ülkemizi geleceğe taşıyacak en önemli unsurlardan biridir. Toplumsal kaynakların verimli kullanılması ve sosyal devlet anlayışı temeline dayanan bir sosyal güvenlik sistemi toplumumuzun geleceğe daha güvenle bakabilmesini sağlayacaktır.

    Ülkemizin yapısal sorunlarından biri olan, uzun yıllardır tartışılan ve hemen herkes tarafından çözümü arzulanan sosyal güvenlik sistemi, bu sistemi bütüncül bir yaklaşımla reforme etmek üzere yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile uzun vadeli bakış açısı ile gerçekçi bir yapıya kavuşturulmuştur.

    Toplumun dinamik yapısını dikkate alarak hazırlanan stratejik planlar ile kurumlar, uzun dönemde gelişen ve değişen şartlarla uyumlu, çevreyi ve kendini değerlendirerek geleceğe dair gerçekçi tahminler yapma imkânına sahip, bir bütün olarak amaca yönelmiş, hizmet ve yönetim kalitesini sürekli artıran bir yapıya kavuşacaktır.

    Bu çerçevede hazırlanan Sosyal Güvenlik Kurumunun 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Planı, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasında, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin ayakta kalmasında, hizmet kalitesinin artırılmasında ve kurumsal kimliğin güçlendirilmesinde önemli role sahip olacaktır. Planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, ülkemize ve Sosyal Güvenlik Kurumuna faydalı olmasını ve başarıyla hayata geçirilmesini temenni ederim.

    Ömer DİNÇER

       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

  • A1- Sosyal güvenlik sisteminde gelir ve gider arasındaki farkı azaltmak.

    A2- Hizmet kalitesini sürekli geliştirmek.

     

  • H1.1- Kayıt dışı istihdamı azaltmak.

    H1.2- Prim ve prime ilişkin tüm alacakların tahsilat oranını artırmak.

    H1.3- Sağlık harcamalarını, sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlamadan, etkin ve verimli hale getirmek.

    H1.4- Kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlamak.

    H1.5- Yersiz ödeme yapılmasını önlemek.

    H2.1- Etkin bir insan kaynakları sistemi oluşturmak.

    H2.2- Bilgi teknolojilerinden en üst seviyede yararlanmak.

    H2.3- Hukuk hizmetlerini etkili hale getirmek.

    H2.4- İletişim sisteminin etkililiğini artırmak.

    H2.5- Hizmet süreçlerini etkin ve verimli hale getirmek.

     

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]