2010-2014 dönemi Amasya Üniversitesi Stratejik planı
- Stratejik Plan Sunuş
- Stratejik Amaçlar
- Stratejik Hedefler
- Performans Programları
- Faaliyet Raporları
-
Anadolumuzun tam ortasında Büyük Önder ve silah arkadaşlarının ‘’Vatanın bağımsızlığı tehlikededir. Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’’ sözleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğum Belgesi olarak bilinen Amasya Tamimi’nin imzalandığı kentte kurulan Amasya Üniversitesi olarak, Öz görevimize (misyon) ve Öz görüşümüze (vizyon) uygun şekilde, kuruluşumuzdan bu yana geçen süreyi olanaklar el verdiği ölçüde verimli kullanmaya çalışmaktayız.
Bu bilinçle kendi yapılanmamızda kullanılmak ve öz kaynaklarımızı yaratabilecek alt yapı çalışmalarını oluşturmak üzere yatırımlar planlamaya çalışıyoruz. Amasya’nın idari ve yerel yönetimi ile halkın desteklediği proje ve yatırımlar öncelikle değerlendirilmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmalardaki temel eğilim Amasya Üniversitesi’nin toplumla bütünleşmesi ve mezunlarımızın gelişen Türkiye’de pay sahibi olmalarına yöneliktir. Geçen süre içerisinde Amasya’da bulunan Üniversitemiz birimleri eğitim, öğretim, spor ve kültür alanında aralıksız çalışmaları ile çok önemli gelişim ve başarılara imza atmışlardır. Örneğin; Eğitim Fakültesinden mezun olan öğretmenlerimizin 2006’dan başlayıp 2007 ve 2008 de devam eden Kamu Personeli Seçme Sınavındaki başarıları, Amasya ve yöresinin yanında tüm yurtta Meslek Yüksekokulu mezunlarımızın tercih edilebilirliği konusundaki geri dönüşümler, Sağlık Yüksekokulu mezunlarımızın iş bulma ve mezuniyet sonrası başarıları bunlara en güzel örneklerimizdir. Bu başarılardan esinlenerek Üniversitemiz büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparak ulusal ve uluslararası alanda adımızı duyurmaya devam etmektedir. Bu bilgiler ve geri dönüşler Türkiye’mize uygun yeni projeler üretmemiz için moral kaynağı olmaktadır. Bu görev anlayışı ile yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar geçmişten dersler alarak gelecekte olması muhtemel zayıf noktalarımızı güçlendirmek ve üstün olduğumuz alanların sayısını arttırmak felsefesi üzerinde kurulmaktadır.
Hedefimiz genelde, Çağdaş Cumhuriyetimizi bulunduğu yerden en ileriye götürmek üzere çalışmak, özelde ise Amasya Üniversitesi’nin tercih edilen kurumlar arasında en ön sıralarda yerini alması için çaba göstermektir. Bu bilgiler ışığında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hazırlanan Stratejik Plan, Üniversitemizin genel bilgilerini, amaç ve hedeflerini, faaliyetlere ilişkin bilgi ve değerlendirmelerini, Kurumsal yetenek ve kapasitenin değerlendirilmesi ile öneri ve tedbirleri kapsar. Stratejik Plan ile bu bilgi ve değerlendirmelerin kamuoyuna açıklanması, bir yandan hesap verme sorumluluğunu güçlendirmekte, diğer yandan da mali saydamlığa katkı sağlamaktadır.
Saygılarımla…
Prof. Dr. Zafer EREN
Rektör
-
A1- Çağdaş bilimin gerektirdiği ilkeler ve yöntemler ışığında eğitim-öğretimin yeniden yapılandırılması
A2- Uluslararası alanda söz sahibi olmak için evrensel bilime katkı sağlamak adına akademik, sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimi gerçekleştirmek.
A3- Teknolojik bulgular ışığında fiziki yapı ve alt yapıyı geliştirmek (yerleşke alanı)
A4- Toplumsal uyum çerçevesinde, ulusal ve evrensel değerlerle örtüşen sosyo-kültürel alanda gerçekleştirilecek yenilikler ile inovasyon ortamları oluşturmak
-
H1.1- Teknolojik gelişmeler ışığında sürdürülebilir gelişimi sağlamak için eğitim ve öğretimde gerekli teknolojik donanımın güncelleştirilerek modernize edilmesi.
H1.2- Öğrenci kontenjanlarının çağdaş eğitim yöntemleri uyarınca öğretim elemanı sayısına ve fiziksel koşullarla uyumlu olacak şekilde düzenlenmesi.
H1.3- Kütüphane koşullarının güncelleştirilmesi ile yazılı ve sanal bilgi kaynaklarına erişim olanaklarının arttırılması.
H1.4- Ulusal gelişimin bölgesel gelişimden köken aldığı ilkesinden yola çıkarak yöresel bilgi açlığını gidermek amacıyla 2010–2014 arası gelişim planına uygun yeni öğretim birimlerini eğitim-öğretime açmak.
H1.5- Öğrenci merkezli eğitim modelinde yeni açılımlar için ortam hazırlanması.
H1.6- Yabancı dil eğitimini ve uygulamasını yaygınlaştırmak.
H2.1- Bilimsel araştırma ve yayın sayısının niteliğini ve niceliğini, ulusal ve uluslararası ölçütlere uygun hâle getirmek.
H2.2- Ar-ge alt yapısının geliştirilmesi için yeni kaynaklar oluşturmak.
H2.3- Ulusal Ajans ve bölgesel ajanslar ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve AB destekli yeni projelerin hayata geçirilmesi.
H2.4- Üniversitenin bilimsel araştırma projeleri (BAP) biriminden öğretim elemanlarının projelerine ayrılan bütçe desteğini artırmak.
H3.1- Mevcut binaların onarımı ve etkin kullanımının sağlanması.
H3.2- Bilişim teknolojisinin güncelliğinin sağlanması.
H3.3- Sosyo-kültürel alt yapının güçlendirilmesi ve uygulanabilir bilimsel verilerin değerlendirilmesi için yeni öğrenci etkinlik alanlarının oluşturulması.
H3.4- Yeni yerleşke alanlarına yapılacak yatırımların planlanması.
H4.1- Öğretimi destekleyen sosyal kültürel ve sportif etkinliklerin artırılması.
H4.2- Akademik, idari personel ile öğrencilerin sosyo-kültürel ve sportif aktivitelerde yararlanacakları ekipmanlar sağlamak ve yeni aktivite alanları oluşturmak.
H4.3- Öğrencilerin beslenme, barınma ve sağlık sorunlarının iyileştirilmesi.
H4.4- Öğrencilere rehberlik hizmeti sunulması.
-
Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.
-
Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.
faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:
Performans Programları
- 2014 Performans Programı (indir)
- 2013 Performans Programı (indir)
- 2012 Performans Programı (indir)
- 2011 Performans Programı (indir)
- 2010 Performans Programı (indir)
Faaliyet Raporları
- 2014 Faaliyet Raporu (indir)
- 2013 Faaliyet Raporu (indir)
- 2012 Faaliyet Raporu (indir)
- 2011 Faaliyet Raporu (indir)
- 2010 Faaliyet Raporu (indir)
Hızlı Erişim
Yürürlükteki Stratejik Planlar
Hazırlanan Stratejik Planlar