2025-2029 dönemi Ağrı İl Özel İdaresi Stratejik planı
- Stratejik Plan Sunuş
- Stratejik Amaçlar
- Stratejik Hedefler
- Performans Programları
- Faaliyet Raporları
-
Kamu yönetim sistemindeki yeniden yapılanma süreci mahalli idarelerde değişim ve dönüşümünü gerekli kılmaktadır. Yeni yönetim sistemleri faaliyetlerin ilgili mevzuat ve bütçe mekanizmaları kadar, sağlam mali yönetim, şeffaflık, etkililik ve verimlilik ilkeleriyle de uyumlu olmayı amaçlamaktadır.
Ağrı ilinin gelişimi, sanayileşmesi, tabi ve kültürel varlıklarının korunması, belirlenen gelişim vizyonuna ulaşabilmek için ileriye dönük planlı ve uygulanabilir hedeflerle mümkün olabilecektir.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Sisteminin getirdiği stratejik yönetim anlayışı ile ulusal ve yerel kaynakların verimli, etkili ve ekonomik kullanılarak faaliyetlerin planlanması amaçlanmıştır. Bu bağlamda İl Özel İdareleri, amaçlarını, hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için gerçekleştirecekleri proje ve faaliyetlerini içeren stratejik plan yapmaları ve kaynaklarını bu stratejik planlamayla ilişkilendirerek bütçelerini hazırlamaları gerekmektedir.
Ağrı İl Özel İdaresi çalışmalarının gelecek beş yılına yön verecek olan 2025- 2029 Dönemi Stratejik Planı’nın hazırlanması sürecine katkı veren tüm kurum çalışanlarına, tüm paydaşlarımıza değerli katkıları ve sarf ettikleri emekleri için teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.
Ağrı Valisi
Mustafa Koç
-
A1. Mali Yapının Sağlamlaştırılması
A2. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi
A3. Kurumsal Yeniden Yapılanma ve Kurumsal Yönetsel Gelişmenin Sağlanması
A4. Kentin Yaşam Kalitesini Yükseltmek, Planlı, Estetik, Güvenli, Çevre Dostu Kentleşmenin Sağlanması
A5. Ağrı’nın Bölgesel ve Ulusal -Uluslararası Potansiyelini Artırmak
-
H1.1. Mali ve Stratejik Yönetim Araçlarının Kurumsallaşması
H1.2. İl Özel İdare Gelirlerinin Arttırılması ve Harcamalarda Tasarruf Yapılması
H1.3. Taşınır/Taşınmazların Etkin Bir Şekilde Yönetilmesi
H2.1. İnsan Kaynakları Yönetimini Etkin Hale Getirmek
H2.2 Kurum Kültürünün ve Kollektif Çalışma Bilincinin Oluşturulması
H3.1. Sunduğumuz Hizmetler ile Hizmet Alanlarımızın Verimli ve Etkin Yönetilmesi
H3.2. Katılımcı Yönetim Modelini Gerçekleştirmek
H4.1. Modern Kentsel Gelişmenin Sağlanması
H4.2. Yol-Ulaşım Ağını Çağdaş ve Konforlu Bir Düzeye Ulaştırmak
H4.3 Su ve Kanalizasyon Şebekesinin Geliştirilmesi
H5.1. Kentin Rekabet Gücünü Artıracak Yatırımlara Ağırlık Verilmesi
H1.2. Kültürel Zenginliğe İlişkin Farkındalığı Artırarak Kültür ve Turizm Bilincinin Geliştirilmesi
-
Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.
- Henüz eklenmemiş
-
Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.
faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:
- Henüz eklenmemiş
Performans Programları
- Henüz eklenmemiş
Faaliyet Raporları
- Henüz eklenmemiş
Hızlı Erişim
Yürürlükteki Stratejik Planlar
Hazırlanan Stratejik Planlar