2025-2029 dönemi Merkezefendi Belediyesi (Denizli) Stratejik planı

Kıymetli Hemşehrilerim;

Merkezefendi'mizi daha mutlu, daha huzurlu yarınlara taşıyacağımız yeni bir döneme adım attık. Geride bıraktığımız beş yılda Merkezefendi birçok alanda çok değerli kazanımlar elde etti. Her yaştan ve her kesimden hemşehrimiz için geliştirdiğimiz projelerimiz yeni dönemde de devam edecek. Bizlerse ilk günkü heyecanla ve azimle mutlu bir kent inşa etmek hedefini gerçek kılmak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bilindiği üzere, Stratejik Planlar belediye başkanlarının taahhütlerini nasıl yerine getirecekleri ve görev dönemi boyunca ortaya koyacakları yönetim anlayışını göstermeleri açısından önemli bir metindir. Kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder.

5018 sayılı 'Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu' nda, 'Kamu İdareleri Kalkınma Planları, programlar ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlarlar.' denilmekte ve yine;

5393 sayılı Belediye Kanununda 'Belediye başkanı, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma plânı ve programı ile varsa bölge plânına uygun olarak stratejik plân ve ilgili olduğu yılbaşından önce de yıllık performans programı hazırlayıp belediye meclisine sunar. ' hükmü bulunmaktadır. Yeni Hizmet dönemimizde 2025-2029 stratejik planımız da bu hüküm doğrultusunda güncel mevzuat ve koşullara uygun bir şekilde hazırladık. Merkezefendi'mizin kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarını ayrı ayrı göz önüne alarak. - Kurumsal Gelişim, - Kentsel Gelişim, - Çevre Sağlık ve Enerji,- Sosyal Refah Dayanışma ve Toplum Düzeni, - Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor, - Afet Yönetimi ve -Ekonomik Gelişim olmak üzere 7 alanda, 8 amaç 34 hedef ve tüm hedefler için performans göstergelerini belirledik.

Merkezefendi Belediyesi olarak Stratejik Planı; halkın karar alma süreçlerine katılımını sağlamanın, ortak yaşam kültürünü geliştirmenin, sorgulanabilir ve hesap verebilir bir anlayışın yansıması olarak kabul ediyoruz. “Neredeyiz, nereye ulaşmak istiyoruz, varmak istediğimiz noktaya nasıl ulaşırız, Merkezefendi'nin ihtiyaçlarını en iyi şekilde nasıl karşılarız?" gibi sorulara, doğru cevaplar bularak Merkezefendi'nin geleceğini planlamak için hazırladığımız Stratejik Plan'ın her aşamasında, vatandaşlarımızın katılımını sağlayacak yollar ve imkânlar ürettik. Belediye çalışanlarımızın fikirlerini alarak, halkımıza sorarak, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize danışarak hazırladığımız 2025-2029 dönemini kapsayan, Merkezefendi'nin yol haritası olarak tanımlayabileceğimiz bu plan, Merkezefendi için koyduğumuz hedefleri içeriyor. Geleceğe güvenle bakabilmek, elimizdeki kaynakları etkili, ekonomik ve verimli kullanarak faaliyetlerimizi daha planlı yürütebilmek adına hazırladığımız Planımızda, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek hizmet ve projeler yer alıyor.

Merkezefendi'mizi gelecek yıllarda olması gereken bir seviyeye taşıma bilinci ile katılımcı yöntemlerle ortak akıl ve özgüvenli bir çalışma sonucunda gerçekleştirilen 2025-2029 dönemi stratejik planımızın hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile siz değerli hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İlçemizin gelişmesi, huzurunun temini ve korunması için çalışarak, Atatürk'ün yolundan, bilimin izinden giderek sevgi, huzur ve kardeşliğe dayalı bir kent yaşamını elbirliği ile hayata geçireceğiz.

Sevgi ve Saygılarımla.

        ŞENİZ DOĞAN

T.C. MERKEZEFENDI BELEDİYE BAŞKANI



Performans Programları
    Henüz eklenmemiş
Faaliyet Raporları
    Henüz eklenmemiş

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]