2025-2029 dönemi Kayseri Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Kayseri Üniversitesi, ağırlıklı olarak ön lisans programlarından oluşan mesleki ve teknik öğretim odaklı bir yükseköğretim kurumu formatında kurulmuş olmakla beraber kuruluşundan bu yana eğitim ve öğretim faaliyetleri ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yelpazesini genişletmiştir. Üniversitenin çeşitli fakültelerinin faaliyete geçmesiyle birlikte akademik odağı zenginleşmiş ve çeşitlenmiştir. Günümüzde, Kayseri Üniversitesi bünyesinde altı fakülte, lisansüstü eğitim veren bir enstitü ve on üç meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

    Tüm birimleri ile Kayseri Üniversitesi, sürdürülebilirliği ve sürekli iyileşmeyi hede eyen bir yükseköğretim kurumu olarak misyonunu ve vizyonunu günün değişen koşullarını da dikkate alarak hayata geçirmeye
    devam etmektedir.

    Üniversitemiz; şehrimiz ve bölgemizdeki diğer üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları,meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile etkin ve nitelikli iş-birlikleri yürütmektedir. Bu çerçevede, Kayseri
    Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere organize sanayi bölgeleri ve diğer paydaşları ile iş-birliğini ve etkileşimini en üst düzeyde tutmak ve sürdürülebilir kılmak için azami gayreti göstermektedir. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğumuz meslek yüksekokulu ve hayırsever desteği ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılacak olanteknik kampüsünün kuruluş çalışmaları sonrasında, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile OSB Meslek Yüksekokulu’nun ve kuruluş aşamasında olan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin eğitim ve öğretim faaliyetleri iş dünyası ile iş-birliği içerisinde uygulamalı olarak devam edecektir. Aynı kampüs bölgesinde kurulması planlanan ve ön değerlendirmeleri yapılan TEKNOPARK’ın kuruluşu sonrasında, Kayseri sanayisinin AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına da katkı sağlanarak ülkemizin sürdürülebilir rekabet üstünlüğü elde etmesine faydalar oluşturulacaktır.

    Sanayi ve ticaret, eğitim ve bilim, kültür, sanat ve turizm, sağlık ve tarım gibi birçok alanda dinamik altyapı imkânlarına sahip olan Kayseri şehrinin bölgesel değerlerine oluşturacağımız katkının niteliğini en üst düzeyde tutmamız gerektiğinin farkında olarak çalışmalarımızı planlı, istikrarlı ve yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Üniversitemiz, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ve toplumsal katkı sağlayacak faaliyetleriyle sürdürülebilir değer oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda, tüm paydaşlarımız ile iş-birliği içerisinde çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Geçmişten ve bugünden öğrenerek, geleceği planlayarak “iyiye daha iyiye” anlayışıyla ilerlenmekte ve Kayseri Üniversitesi’ni mesleki ve teknik eğitim alanında Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri haline getirme hede ne kararlılıkla yürümekteyiz.

    Üniversitemiz, uygulama ve proje odaklı yaklaşımlarla eğitimde kaliteyi artırmayı, iş dünyasının gerektirdiği yetkinliklere sahip bireyler yetiştirmeyi ve paydaşları ile güçlü bir entegrasyon oluşturmayı hede emektedir.

    Günümüzün dinamik ve hızlı değişen iş dünyasında, öğrencilerimizin sadece bilgi ile donatılması yeterli değildir. Onların, iş dünyasının gerektirdiği yetkinliklere sahip, analitik düşünebilen, problem çözme becerileri gelişmiş, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetişmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, Kayseri Üniversitesi olarak, iş dünyası ile sıkı iş-birlikleri içerisinde öğrencilerimize güncel ve ihtiyaç duyulan teorik ve uygulamalı bilgileri vererek gerekli yetkinlikleri dinamik bir yapı içerisinde kazandırılması amaçlamaktayız.

    Kayseri Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin ve tüm paydaşlarımızın beklentilerini karşılayacak, küresel standartlarda eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüterek geleceğin “Güçlü ve Büyük Türkiye”sine sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde katkılar oluşturacak çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

    Sayın Cumhurbaşkanımızın 6 Eylül 2018 tarihinde takdir, tensipleri ve güvenleri ile göreve başlamış olduğum Kayseri Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak, 2020-2024 dönemini kapsayan ilk stratejik planımızı tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte, Kayseri Üniversitesi ailesi olarak, amaç ve hedeflerine ulaştırmanın mutlu gururunu yaşamaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir, tensip ve güvenleri ile 15 Eylül 2022 tarihinde ikinci kez Kayseri Üniversitesi rektörlüğü görevine atandıktan kısa bir süre sonra, Strateji Geliştirme Kurulumuz, Stratejik Plan Hazırlama Ekibimiz ve tüm iç ve dış paydaşlarımızın yaklaşık bir buçuk yıl süren yoğun çalışmalarıyla 2025-2029 dönemini kapsayan ikinci stratejik planımızı hazırlamış bulunmaktayız. Bu stratejik plan, Üniversitemizin sürdürülebilir bir geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için gereken stratejik amaç ve hede eri kapsamaktadır. Kayseri Üniversitesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve uluslararasılaşma gibi temel alanlarda belirlediğimiz stratejik hede eri içermektedir. Bu hedeflere ulaşmak için gerekli girişimler, kaynaklar ve iş-birlikleri planlanmış ve detaylandırılmıştır.

    Kayseri Üniversitesi olarak, vizyonumuzu gerçekleştirmek için “sürekli iyileştirme” ve “gelişim” ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte, tüm akademik ve idari kadromuzun, öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın katkıları büyük önem taşımaktadır. Birlikte çalışarak, Kayseri Üniversitesi’ni daha da ileriye taşıyacak ve geleceğin başarılı bireylerini yetiştirme hedefmize ulaşacağız.

    Bu vesileyle, başta Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari çalışanları olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, 2025-2029 Stratejik Planımızın başarılara vesile olmasını, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına yeni bir ivme kazandırmasını temenni ediyorum.

    Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA
    Rektör

  • A1- Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi

    A2- Eğitim-öğretim süreçlerinin geliştirilmesi

    A3- AR-GE süreçlerinin geliştirilmesi

    A4- Toplumsal katkı süreçlerinin geliştirilmesi

  • H1.1- Fiziksel ve teknik altyapının geliştirilmesi

    H1.2- İnsan kaynağının geliştirilmesi

    H1.3- Kurum kültürü ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi

    H1.4- Kurumsal imaj yönetiminin geliştirilmesi

    H1.5- Kalite güvence sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması

    H2.1- Eğitim-öğretimde kalite güvencesi uygulamalarının içselleştirilmesi

    H2.2- Lisansüstü programlarının etkinlik ve verimliliklerinin artırılması

    H2.3- Öğretimin derslik dışına taşınması ve deneyimsel yöntemlerin geliştirilmesi

    H2.4- Mezun bilgi sistemi üzerinden mezunların izlenmesi

    H2.5- Üniversitenin uluslararasılaşma kapasitesinin geliştirilmesi

    H3.1- AR-GE destek ve faaliyetlerinin geliştirilmesi

    H3.2- Araştırma ve yayın kapasitesinin geliştirilmesi

    H4.1- Üniversitenin üretme potansiyelinin toplum yararına sunulması

    H4.2- Dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaların artırılması

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

      Henüz eklenmemiş
  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

      Henüz eklenmemiş

Performans Programları
    Henüz eklenmemiş
Faaliyet Raporları
    Henüz eklenmemiş

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]