2013-2017 dönemi Kırklareli Üniversitesi Stratejik planı
- Stratejik Plan Sunuş
- Stratejik Amaçlar
- Stratejik Hedefler
- Performans Programları
- Faaliyet Raporları
-
Kırklareli Üniversitesi, 2007 yılında 5662 sayılı Kanun ile kurulan 17 adet devlet Üniversitesinin 20 yıllık gelişme planlarını hazırlamalarının istenilmesi üzerine Üniversitemiz de “20 yıllık Gelişme Planını” hazırlamış ve bu plan ile birlikte gelişme yönünde ilk adımını atmış bulunmaktadır. Üniversitemiz tarafından hazırlanan bu plan Üniversitemizin politika geliştirme kapasitesini güçlendirme, kaynaklarını önceden belirlenmiş hedefler doğrultusunda ekonomik olarak kullanma ve şeffaf bir ortamda hesap verebilme amacına yönelik olarak hazırlanmıştır. Üniversitemiz daha en baştan stratejik yönetim ve anlayış uygulamasını dikkate almış bulunmaktadır. Kırklareli Üniversitesi, geleceğin güçlü ve özgün üniversitesi olma yolundaki hedeflerine beklenilenden daha hızlı ulaşma azmine ve motivasyonuna sahiptir. Kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsediğimiz temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin Üniversitemizin misyonunu ve vizyonunu oluşturduk. Stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptayarak, performansımızı önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izlenilmesini ve değerlendirmesini sağlamak amacıyla katılımcı yöntemlerle 2013-2017 stratejik planını hazırladık. Hazırlanan 2013-2017 stratejik planı, Kırklareli Üniversitesi’nin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans göstergelerini, hedeflere ulaşmak için izlenecek yöntem ve kaynak dağılımını içermektedir. Kırklareli Üniversitesi, kuruluşundan bugüne kadar saygın öğretim kadrosu, özverili personeli, seçkin öğrencileri ve diğer tüm paydaşlarıyla başarılarla dolu bir gelecek için sağlam temeller üzerinde yükselmektedir. Bu hedeflere daha kısa sürede ulaşmak en büyük temennimizdir.
Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ
Rektör
-
A1- Etkin Ve Verimli Bir Kurumsal Yapının Oluşturulması
A2- Eğitim Ve Öğretim Yapısının Geliştirilmesi
A3- Bilimsel Araştırmaların Geliştirilmesi
A4- Kaynak Geliştirme
A5- İşbirlikleri Ve Kurumsal İmaj
-
H1.1- Fiziki altyapı eksikliklerinin giderilmesi.
H1.2- İdari birimlerin işlerlik ve verimliliğinin arttırılması.
H1.3- Üniversitemizdeki eğitim-öğretimin teknokent veya kosgeb gibi oluşumlar vasıtasıyla teknoloji ile iç içe gelişmesini sağlamak.
H2.1- Öğretim elemanlarının modern eğitim teknolojilerinden yararlanma imkân ve becerilerinin arttırılması.
H2.2- Ders müfredatlarının ve içeriklerinin modern eğitimin gerekleri doğrultusunda gözden geçirilmesi ve gerekli görülenlerin güncellenmesi.
H2.3- Ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliklerinin arttırılması.
H3.1- Ulusal ve uluslararası indekslere girebilecek koşullara sahip süreli yayınların çıkarılması.
H3.2- Disiplinler arası ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi ve desteklenmesi.
H4.1- Üniversiteye kaynak (fon, bağış ve sponsor) sağlanması
H5.1- Her birimin ilgi alanında yılda en az bir bilimsel ve toplumsal etkinlik gerçekleştirmesini sağlamak.
H5.2- Her birimin yılda en az bir ulusal ve bir uluslararası bilimsel toplantıya bir bildiri ile katılmasını sağlamak.
H5.3- KLÜ Araştırma fonuna götürülen proje önerisi sayısını artırmak.
H5.4- Tüm birimler için mezun takip sisteminin oluşturulması.
H5.6- Birimlerin kamu kurum ve kuruluşları, iş çevreleri, STK’lar ile diğer ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirliği yapmak.
-
Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.
-
Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.
faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:
Performans Programları
- 2017 Performans Programı (indir)
- 2016 Performans Programı (indir)
- 2015 Performans Programı (indir)
- 2014 Performans Programı (indir)
Faaliyet Raporları
- 2017 Faaliyet Raporu (indir)
- 2016 Faaliyet Raporu (indir)
- 2015 Faaliyet Raporu (indir)
- 2014 Faaliyet Raporu (indir)
- 2013 Faaliyet Raporu (indir)
Hızlı Erişim
Yürürlükteki Stratejik Planlar
Hazırlanan Stratejik Planlar