2012-2016 dönemi Atatürk Kültür Merkezi Stratejik planı
- Stratejik Plan Sunuş
- Stratejik Amaçlar
- Stratejik Hedefler
- Performans Programları
- Faaliyet Raporları
-
Sürekli gelişimi ve tam katılımı esas alan, toplumun taleplerine duyarlı, şeffaf, etkin, hesap verebilen, rekabet gücü yüksek, dinamik bir yönetim anlayışı, günümüzde her organizasyonun temel amacı hâline gelmiştir. Daha önce kısa, orta ve uzun vadeli planlarla faaliyetlerini yürüten Atatürk Kültür Merkezi de mali disiplini sağlamak, kaynaklarını önceliklerine göre verimli ve etkin bir şekilde kullanmak için; kurumun temel görevleri çerçevesinde stratejik amaçları ve hedefleri ile bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirilecek faaliyetleri ve performans göstergelerini belirlemiştir. Ayrıca gerekli maliyetlendirme yapılarak uygulamaların izlenme ve değerlendirme süreciyle ilgili sistem oluşturulmuştur.
Atatürk Kültür Merkezinin Stratejik Planı, 2012-2016 yılları arasını kapsamaktadır. Bu plan, Milli Prodüktivite Merkezi danışmanlığında, konuyla ilgili mevzuata uygun olarak hazırlanmıştır. Planın hazırlanması aşamasında, iç ve dış paydaşların bilhassa kurumumuzun faaliyet alanına giren bilim dallarına mensup araştırmacıların görüş ve önerileri alınmıştır. Bu plan, onaylanmasını müteakip paydaşlarla paylaşılacak ve ağ sayfamızdan yayımlanacaktır.
Atatürk Kültür Merkezi, stratejik yönetim anlayışını benimseyen, özel bütçeli bir kurum olarak, kurum kültürünün oluşumuna ve sürekli gelişime önem veren bir kuruluştur. Merkezimiz, vizyonunu 2023’e yani Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar uzatarak, Atatürk’ün millî kültürümüzü çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefinde, kurum olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi amaçlamaktadır. Kuruluş Kanunumuzda oluşan hukuki boşlukların giderilmesi, nitelikli personel istihdamı ve fiziki altyapı konusunda yaşanan sorunların giderilmesi, hedeflerimize ulaşmayı kolaylaştıracaktır.
Stratejik Plan 2012-2016’nın, Merkezimize yararlı olması ümidiyle, planın hazırlanmasında emeği geçen Atatürk Kültür Merkezi mensuplarına ve danışmanlıklarıyla iyi bir rehberlik yapan Milli Prodüktivite Merkezi uzmanlarına teşekkür ederim.
Prof. Dr. Osman HORATA
Başkan
-
A1- Türk kültürü üzerinde bilimsel araştırmalar yapmak ve yapılmasını sağlamak.
A2- Türk kültürünü yurt içi ve yurt dışında tanıtmak ve yaymak.
A3- Türk kültürüne hizmet eden kişi ve kuruluşları teşvik etmek ve onurlandırmak.
A4- Kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanan, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin bir kurum olmak.
-
H1.1- Türk kültürünün bütünü üzerinde, kurum araştırmacılarınca/uzmanlarınca 25 adet araştırma tamamlanacaktır.
H1.2- Türk kültürünün bütünü üzerinde, 150 adet kitap / tamamlanmış proje / tez / çeviri yayımlanacaktır.
H1.3- Kültürle ilgili yabancı dillerde yayımlanmış 15 temel eser Türkçeye kazandırılacaktır.
H1.4- Türk kültürünün araştırılmasına yönelik 15 proje desteklenecek ve 75 adet araştırma bursu verilecektir.
H1.5- İlgili kurumlarla işbirliği içinde, Türk kültürüyle ilgili olarak 25 adet bilimsel toplantı (kongre, sempozyum, çalıştay) düzenlenecektir.
H1.6- Kültürel araştırmaları ve bilgi üretimini teşvik etmeye yönelik olarak Erdem ve Arış dergileri yayımlanacaktır.
H2.1- Türk kültürünü tanıtmak ve yaymak üzere, ilgili kişi ve kurumlarla işbirliği içinde, güncel konular ve önemli yıldönümlerine ilişkin olarak konferans, panel, sergi gibi 35 adet etkinlik gerçekleştirilecektir.
H2.2- Türk kültürünün zirve örnekleri ve isimleri hakkında, başvuru kaynağı niteliğinde 15 adet eser hazırlanacak, gerekli görülenler yabancı dillere çevrilecektir.
H2.3- Türk kültürünü tanıtmaya yönelik olarak 10 adet belgesel hazırlanacaktır.
H2.4- Uluslararası anlaşmalarda ve protokollerde Türk kültürüyle ilgili konuların hayata geçirilmesinde gerekli katkı sağlanacaktır.
H2.5- Kurum yayınlarının daha geniş kitlelere ulaştırılması sağlanacaktır.
H3.1- Türk kültürüyle ilgili, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı araştırmacıların ödüllendirilmesine yönelik olarak teşvik, bilim ve hizmet ödülleri ile plaketler verilecektir.
H3.2- Yurt içi ve yurt dışında başarılı hizmetleri ve araştırmaları ile Türk kültürüne katkıda bulunan kişiler, haberleşme ve şeref üyeliğiyle onurlandırılacaktır.
H3.3- Türk kültürü üzerindeki araştırmaları teşvik amacıyla, 5 adet ödüllü yarışma düzenlenecektir.
H4.1- Kurum kaynaklarının etkin kullanılması için planlı çalışma düzenine süreklilik kazandırılacaktır.
H4.2- Kurumun fiziki ve teknolojik altyapısı güçlendirilerek görev ve hizmetlerin etkin bir şekilde yerine getirilmesi sağlanacaktır.
H4.3- Kurumun personel altyapısı nitelik ve nicelik olarak güçlendirilecektir.
H4.4- Kurum kütüphanesinin daha geniş kitlelere hizmet sunması sağlanacaktır.
-
Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.
- Henüz eklenmemiş
-
Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.
faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:
Performans Programları
- Henüz eklenmemiş
Faaliyet Raporları
Hızlı Erişim
Yürürlükteki Stratejik Planlar
Hazırlanan Stratejik Planlar