2013-2017 dönemi Kilis 7 Aralık Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  •  

    Günümüz dünyasında insanlar yüksek yaşam standardı, özgürlük alanlarının geniş olduğu bir evre, insanlık onuruna yakışır bir hoşgörü ortamı beklemektedirler. Devletler ve kurumlar da yapılanırken, insanların beklentilerini karşılamak üzere, sürekli değişen, özgürleşen,  standartları yükselten ve geleceği gören stratejiler geliştirmek durumundadır.

     

    Kurumlar; modern dünyanın hızla değişen kültürel, teknolojik ve ekonomik gelişimine uyum sağlayabilmek için bilimsel verilerin ışığında geliştirilmiş bir stratejik plâna ihtiyaç duyarlar. Teknoloji ve bilim çağı olarak niteleyebileceğimiz bu çağda toplumun her türlü gelişiminde öncü rol üstlenmesi gereken üniversitelerin kısır ve ağır kurumlar olmaması için sürekli gelişim ve plânlanmış atılımlar içinde olması gerektiğinin farkındayız.

     

    Kilis 7 Aralık Üniversitesi, kurulduğu günden bu güne yaklaşık 4 yıllık bir zaman dilimi içinde akademik, sosyal ve fiziksel manada çok hızlı bir ilerleme göstermiştir. 260 dekar üzerine kurulu iki kampüste; 5 fakülte, 2 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve lisansüstü eğitimin yürütüldüğü 2 enstitüde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Yeni açılan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, ilk sayısı Haziran 2011’de yayınlanan Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, her yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanan Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi, 2010 Kasım ayında düzenlenen 1. Uluslararası Sınır Ticareti Kongresi ve 2011 Aralık ayında düzenlenen Uluslar Arası Dış Ticaret ve Tarım Stratejileri Sempozyumu üniversitemizin akademik gelişimi açısından umut vaat eden gelişmelerdir.

     

    Yeni kurulan üniversitelerin en büyük eksikliğinin altyapı problemi olduğunun bilincinde olan Üniversite Yönetimimiz, sürdürülebilir gelişimin sağlanabilmesi için öncelikli olarak altyapı ve kurumsallaşma çabası içinde olmuş ve altyapı ihtiyaçlarını büyük ölçüde tamamlamıştır. Fiziksel manadaki gelişimini akademik ve sosyal gelişimle birlikte tamamlama hedefi, üniversitemizin dinamizminin temel taşı olacaktır.

     

    Üniversite kavramının asıl anlamını bulabilmesi, fiziksel varlığından öte, ürettiği bilim, yetiştirdiği nitelikli insan gücü ve ülkeye kattıkları ile mümkündür. Bundan dolayı hem üniversitemizdeki genç bilim adamı kadrosunu hem de ulusumuzun geleceği gençlerin imkânlarını geliştirmek üniversitemizin aslî görevidir.

     

    Millet olarak gelecekte var olmamızın teminatı gençlerin dünya ile bütünleşmiş bir biçimde, tüm teknolojik ve bilimsel imkânlara ulaşarak eğitim almasını sağlamak ve onların sosyal alanda gelişimlerine katkıda bulunmak üniversitemizin temel hedeflerindendir. Katılımcı olunmasına özen gösterdiğimiz Üniversitemiz Stratejik Planının ilk bölümünde hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler verilmiş, ikinci bölümde durum analizi yapılmış, üçüncü bölümde Üniversitemizin misyonu, vizyonu ve stratejik amaçları ile bu amaçların gerçekleşmesini sağlayacak stratejiler ve göstergeler belirlenmiştir. 2010 yılında başlayan hazırlık sürecimiz kurul çalışmaları ve bilgilendirme toplantıları ile devam etmiştir.

     

    Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında belirlenen takvim gereğince Kilis 7 Aralık Üniversitesi 2013-2017 yıllarını kapsayan Stratejik Planımızın oluşturulmasında emeği geçen değerli Senato üyeleri, alt ve üst kurullarda görev alanlar, sürecin tüm aşamasında katkıda bulunanlar ile Strateji Geliştirme Daire Başkanı ve ekibine teşekkür eder, hedeflerimizi yakalamak için oluşturduğumuz stratejik planın Kilis iline, Üniversitemize, tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim.

  • A1- Akademik personelin niceliğini ve niteliğini artırmak.

     

    A2- Fiziksel ve teknolojik alt yapıyı güçlendirmek.

     

    A3- Nitelikli bireyler yetiştirmek.

     

    A4- Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayın ve projeler üretmek.

     

    A5- Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde işbirlikleri geliştirmek.

     

    A6- Sunulan hizmetlerde nicelik ve niteliği artırmak.

     

    A7- Üniversitede örgüt kültürü oluşturmak.

     

    A8- Üniversitemizin yabancı öğrenciler tarafından tercih edilebilirliğini artırmak.

  • H1.1- Akademik personelin niteliğinin yükseltilmesi.

     

    H1.2- Akademik personel sayısının artırılması.

     

    H2.1- Fiziksel altyapıyı güçlendirmek.

     

    H2.2- Teknolojik altyapıyı güçlendirmek.

     

    H3.1- Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarının nitelikli öğrenciler tarafından seçilmesini sağlamak.

     

    H3.2- Öğrencilerin başarı düzeyini artırıcı faaliyetlerde bulunmak.

     

    H3.3- Bölgenin ve ülkenin gereksinim duyduğu bölüm ve programları açmak.

     

    H3.4- Öğrencilerin başarı düzeylerini değerlendirmek.

     

    H4.1- Ulusal ve uluslararası düzeyde yayınlar yapmak.

     

    H4.2- Projeler geliştirmek.

     

    H5.1- Bölgesel düzeyde işbirlikleri geliştirmek.

                                                                                                                  

    H5.2- Üniversitemizi yurt içi ve yurt dışında tanıtmak.

     

    H5.3- AR-GE ve kalite kontrol çalışmaları konusunda işbirliği yapmak.

     

    H5.4- Ulusal ve uluslararası değişim programlarından yararlanma düzeyini artırmak.

     

    H5.5- Lisans üstü eğitim konusunda ulusal ve uluslar arası düzeyde işbirliklerini geliştirmek.

     

    H6.1- İdari birimlerde sunulan hizmetlerin etkenliğini artırmak.

     

    H6.2- Akademisyen ve öğrencilere yönelik bilimsel ve kültürel faaliyetleri artırmak.

     

    H6.3- Topluma yönelik faaliyet sayısının artırılması.

     

    H6.4- Basım yayın hizmetlerinin geliştirilmesi.

     

    H6.5- Üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan akademik sıralamalarda üst sıralara taşımak.

     

    H6.6- Üniversitenin tanınırlığını artırmak.

     

    H7.1- Öğrencilerin sosyal faaliyetlerini teşvik etmek.

     

    H7.2- Mezunlarla olan iletişimi artırmak.

     

    H8.1- Yabancı öğrenci sayısını artırmak.

     

    H8.2- Yabancı öğrencilerin memnuniyetini artırmak.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]