2014-2018 dönemi İstanbul Medeniyet Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Medeniyetler beşiği İstanbul’da Türkiye Cumhuriyetinin 98. Devlet üniversitesi olarak kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesi insanlığın sürekli değişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek,toplum sorunlarını belirleyip çözüm üretmek ve hızla gelişen dünyamızda ürettiği bilgiyi topluma hizmet amaçlı değerlendirmeyi esas gaye edinerek kuruluş çalışmalarına başlamıştır. Bu amaçla çeşitli paydaşları bir araya getirerek yaptığı arama konferansıyla misyonunu “medeniyet odaklı, ürettiği bilim, teknoloji ve sanata evrensel değerler katan özgün bir üniversite olmak”, vizyonunu ise “medeniyetimizi çağdaş dünyaya sunan, dünya barışına katkıda bulunan insani değerleri özümseyen, bilimsel kalitesi ile ön plana çıkmış, yenilikçi ve girişimci, uluslararası bir araştırma üniversitesi olmak” olarak belirlemiştir. Bilginin en önemli güç kaynağı olduğudünyamızda ve geleceğin dünyasında İstanbul Medeniyet Üniversitesinin en önemli bilgi üretim merkezlerinden biri olması hedeflenmiştir. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, geleceğin cazibe merkezi olacak Türkiye’mizde medeniyetlerin buluştuğu, bilim ve teknolojinin üretildiği ve tüm insanlığın kullanımına açıldığı özgün bir üniversite olacaktır.

    Akademik ve idari kadronun katılımı ile oluşturulan stratejik plan ekibi tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan, iç ve dış paydaşların görüşleri doğrultusunda geniş katılımlı bir süreçten sonra kamuoyu ile paylaşılan bu planda İstanbul Medeniyet Üniversitesinin kuruluş amacı, genelde ve birimler bazında hedefleri, ve bu hedeflere ulaşmak için gereken araç ve süreçler uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak ortaya konulmuştur. Stratejik planda esas olarak katılımcı, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla eğitim süreçlerinde öğrenci merkezli ve başarıyı esas alan, hizmet süreçlerinde verimlilik odaklı, medeniyet ve toplum temelli bir araştırma üniversitesi olmak hedeflenmiştir. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin 2014 - 2018 yılları arasındaki beş yıllık dönemi kapsayan stratejik planını üniversitem adına takdim etmekten büyük bir onur duyuyor, bu planın hazırlanmasında özveriyle çalışan stratejik plan ekibini, birim temsilcilerini ve İstanbul Medeniyet Üniversitesinin tüm çalışanlarını candan kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

    Prof. Dr. Hamit OKUR
    Rektör

  • A1- Modern teknolojiye dayalı, öğrenci merkezli, medeniyet odaklı, lisans ve lisansüstü dengesine dayalı araştırma üniversitesi anlayışa uygun eğitim vermek.

    A2- Çalışma hayatında tercih edilen araştırmacı, yenilikçi ve girişimci mezunlar vermek.

    A3- Eğitim ve öğretimde ulusal ve uluslararası işbirlikleri kurmak.

    A4- Uluslararası düzeyde nitelikli akademik kadro ile eğitim vermek.

    A5- Uluslararası platformda kabul gören, nitelikli ve referans alınan araştırma ve yayın kalitesine ulaşmak.

    A6- Stratejik öneme sahip bilimsel alanlarda disiplinlerarası araştırma ve yayın yapmak.

    A7- Sanayi ve ticaret kuruluşları, yerel yönetimler, merkezi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak ortak araştırma projeleri geliştirmek.

    A8- Performansa dayalı akademik değerlendirme sistemini kurarak yayın ve araştırma faaliyetlerini
    teşvik etmek.

    A9- Ulusal ve uluslararası işbirliklerine dayalı medeniyet odaklı araştırmaları teşvik etmek.

    A10- Akademik kadronun ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılımını teşvik etmek.

    A11- Uluslararası işbirliğine dayalı bilimsel organizasyonlar düzenleyerek sürdürülebilir kılmak.

    A12- Toplumsal sorumluluk projelerinde öncü olmak.

    A13- Bilgi toplumu oluşturmak.

    A14- Toplumsal sorunlarda çözüm ortağı olmak.

    A15- Toplumla bütünleşmiş ve çevre dostu yerleşkeler kurmak.

    A16- Strateji, performans ve kaliteye dayalı katılımcı yönetim anlayışını yerleştirmek.

    A17- Fiziki ve teknik altyapıyı sürekli iyileştirmek.

    A18- Kurumsal kültür oluşturarak insan kaynaklarını sürekli geliştirmek.

    A19- Yenilikçi ve girişimci üniversite anlayışını geliştirerek; Kaynak üreten, verimli ve etkin bir finansal yapı kurmak.

  • H1.1- 2018 yılı sonuna kadar eğitim yapılan tüm programlarda derslerin en az % 20 sinin probleme dayalı eğitim modeline geçmesi sağlanacaktır.

    H1.2- 2018 yılına kadar, lisans ve lisansüstü programlarda uzaktan eğitim oranı en az % 10 düzeyine çıkarılacaktır.

    H1.3- Yeni açılacak tüm programlarda eğitime başlanmadan önce, Bologna ilkeleri çerçevesinde tüm derslere ait ders müfredat planı ve ilgili diğer materyalleri sanal ortamda öğrenci erişimine açılacaktır.

    H1.4- 2018 yılı sonuna kadar lisans ve lisansüstü öğrencilerin akademik danışmanlık hizmetlerinden memnuniyet oranı % 70’e yükseltilecektir.

    H1.5- 2015 yılı sonuna kadar, fakültelerde ders ve eğitim materyallerinin depolandığı ders materyal merkezi oluşturulacaktır.

    H1.6-Tüm lisans programlarının en az % 50’sinde 2018 yılı sonuna kadar yan dal / çift ana dal programı açılması sağlanacaktır.

    H1.7- 2018 yılı sonuna kadar kütüphane bünyesindeki basılı eser sayısı 10.000, e - kitap sayısı da 4.000.000 âdete çıkarılacaktır.

    H1.8- Her yıl bahar ve güz döneminde öğrencilere yönelik olarak en az 4 spor turnuvası, 2 adet kültürel ve teknik gezi ve sanatla ilgili çok yönlü en az 4 kurs düzenlenecektir.

    H1.9- Her yıl Üniversite Tanıtım Günleri düzenlenecek ve bu amaçla yurt içi ve dışında düzenlenen fuarların 5 tanesine her yıl katılım sağlanacaktır.

    H1.10- 2018 yılı sonuna kadar, lisansüstü programlardaki yabancı uyruklu öğrenci düzeyi en az % 10’a çıkarılacaktır.

    H1.11- 2018 yılı sonuna kadar, hem lisans hem de lisansüstü düzeyde eğitim verilen tüm programlarda eğitim programlarının uluslararası akreditasyonu sağlanacaktır.

    H1.12- 2018 yılı sonuna kadar % 100 İngilizce eğitime dayalı lisansüstü program oranı en az % 25 düzeyine çıkarılacaktır.

    H1.13- 2018 yılı sonuna kadar disiplinlerarası nitelikte en az 10 adet lisansüstü program açılacaktır.

    H1.14- Üniversite genelinde Bologna Süreçlerine tam uyum, 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.

    H1.15- Ders içerikleri öğretim üyeleri tarafından her yıl gözden geçirilerek, yeni gelişmelere uygun hale getirilecektir.

    H1.16- Lisansüstü öğrencilerinin oranı, tüm öğrenciler içinde en az % 40 düzeyinde tutulacaktır.

    H1.17- 2018 yılı sonuna kadar % 30 İngilizce eğitime dayalı lisansüstü program oranı en az % 50 düzeyine çıkarılacaktır.

    H1.18- Tüm akademik personelin “Eğiticilerin Eğitimi” programı almış olması sağlanacaktır.

    H2.1- 2014 yılından itibaren, eğitim-öğretim hizmetlerinde iş dünyasının tecrübelerinden yararlanmak amacıyla uzman kişilerin üniversitede eğitim vermesi sağlanacaktır.

    H.2.2- Tüm öğrencilerin, ilgili sektörde uygulamalı eğitim almaları sağlanacaktır.

    H2.3- 2014 yılı sonuna kadar Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı Sisteminin uygulamaya geçmesi sağlanacaktır.

    H2.4- Şirketlere yönelik tez pazarının, hazırlanacak tezlerin planlama ve uygulamasında üniversite dışındaki kurumlarla işbirliği sağlanması suretiyle en az % 10 olması sağlanacaktır.

    H2.5- Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencilerin kalitesinde artış sağlanması amacıyla sektörel kuruluşlarla işbirliği uygulamaları her yıl en az % 10 oranında artırılacaktır.

    H3.1- 2018 yılı sonuna kadar üniversitenin yurtdışı üniversitelerle en az 50 adet öğretim üyesi ve öğrenci değişimine yönelik anlaşma yapması sağlanacaktır.

    H3.2- Her yıl lisans ve lisansüstü öğrencilerin en az %5’inin öğrenci değişim programlarından faydalanması sağlanacaktır.

    H3.3- Her yıl yabancı dil hazırlık programında bulunan öğrencilerin en az % 10’unun yabancı ülkede dil pratiğini geliştirme amaçlı programlara katılmasına imkân sağlanacaktır.

    H3.4- Uluslararası eğitim ve staj programlarından yararlanan öğrenci oranı % 5’in üzerinde tutulacaktır.

    H3.5- 2018 yılı sonuna kadar, üniversite içi, üniversiteler arası ve yabancı üniversitelerle ortak diploma veren program sayısı toplam programların %8’ine ulaşacaktır.

    H3.6- Yurtdışındaki seçkin üniversitelerde görev yapmakta olan nitelikli akademik personelin belirli dönemlerde üniversitemizdeki eğitim faaliyetlerine katılmasının sağlanması uygulaması her yıl % 10 oranında artırılarak uygulanacaktır.

    H4.1- 2016 yılı sonuna kadar Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki en az iki yıldır görev yapan okutmanların yarısının "CELTA (Certificate in Teaching English toSpeakers of OtherLanguages)" ya da dengi bir program ve en az % 10’unun "DELTA (Diploma in Teaching English toSpeakers of OtherLanguages)" ya da dengi bir program sertifikasına sahip olması sağlanacaktır.

    H4.2- 2018 yılı sonuna kadar tüm öğretim elemanlarının en az bir kez araştırma konuları ile ilgili olarak, kısa süreli araştırma, kurs, kongre-seminer katılımı vb. amaçlarla uluslararası değişim programı ile araştırmacı yetiştirme programları çerçevesinde görevlendirilmesi sağlanacaktır.

    H4.3- 2018 yılı sonuna kadar tüm araştırma görevlilerinin yabancı dil ile eğitim verebilme şartlarını taşımaları sağlanacaktır.

    H4.4- 2018 yılı sonuna kadar en az % 5 düzeyinde yabancı öğretim elemanının istihdamı sağlanacaktır.

    H5.1- 2018 yılı sonuna kadar yeni teknolojilere yönelik en az 6 adet tematik araştırma laboratuvarı açılacaktır.

    H5.2- 2018 yılı sonuna kadar üniversite bünyesinde bulunan her bir bölümünün öğretim üyesi başına düşen yıllık bazda yayın sayısının ülkemizdeki karşılık gelen tüm bölümlere göre ilk 10‘da olması sağlanacaktır.

    H5.3- Lisansüstü tezlerden yayına dönüşme oranı 2018 yılı sonuna kadar % 70’e çıkarılacaktır.

    H5.4- 2018 yılı sonuna kadar lisansüstü tezlerin en az %20’sinin bilimsel ve teknolojik araştırmalar birimi, ulusal ile uluslararası finansman kurum ve birimleri tarafından desteklenmesini sağlanacaktır.

    H6.1- 2018 yılı sonuna kadar lisansüstü tezlerin en az %70 ’inin üniversitemizin stratejik önceliklerine yönelik seçilmesi sağlanacaktır.

    H6.2- İlgili devlet ve/ veya bilimsel kurumlar ile üniversitemizce stratejik olarak belirlenen alan ve konularda üniversitemizce yapılacak olan araştırmaların sayısı, her yıl en az % 10 oranında artırılacaktır.

    H6.3- Üniversitemizde yapılan interdisipliner proje ve yayınların sayısı her yıl en az %10 oranında artırılacaktır.

    H6.4- 2018 yılı sonuna kadar, en az iki alanda uluslararası interdisipliner araştırma merkezi kurulacaktır.

    H7.1- 2016 yılı sonuna kadar üniversite teknoparkı hizmete başlayacaktır.

    H7.2- 2018 yılı sonuna kadar ilgili sanayi kuruluşu veya firma desteği ile gerçekleştirilen patent ve faydalı model başvuru sayısının her yıl en az % 10 arttırılması sağlanacaktır.

    H7.3-Sanayi ve ticaret kuruluşları, yerel yönetimler, merkezi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitim ihtiyaçlarına yönelik olarak akademik birimlerde açılacak tezsiz yüksek lisans programları ve Sürekli Eğitim Merkezi’nde açılacak sertifika programlarının sayısı her yıl en az % 10 oranında artırılacaktır.

    H7.4- 2018 yılı sonuna kadar üniversitemizin akademik birimlerince ürüne yönelik en az 10 adet araştırma projesi geliştirilecektir.

    H7.5- Sanayi, ticaret, yerel yönetimler, merkezi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan bilimsel araştırma sayısı, her yıl en az % 15 oranında artırılacaktır.

    H7.6- Üniversite ile Sanayi, Ticaret, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliği kapsamında işbirliği yapılan kurum ve şirketlerde “Endüstri ve Sektör Tabanlı Öğretim” çalışması yapan öğrenci ve “Endüstri ve Sektör Tabanlı Araştırma” çalışması yapan öğretim elemanı sayısının 2018 yılı sonuna kadar her yıl en az % 10 oranında arttırılması sağlanacaktır.

    H8.1- Her öğretim üyesinin uluslararası indekslere giren yayınlarının; Mühendislik ve Fen Bilimleri alanında yılda en az 1’in, Tıp Bilimlerinde en az 2’ nin ve Sosyal Bilimler alanında en az 0,5’ in üzerinde olması sağlanacaktır.

    H8.2- Akademik personel performans yönetimi ve ödüllendirme sistemine göre verilecek destek ödülleri her yıl en az % 5 oranında artırılacaktır.

    H8.3- Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) aracılığıyla özendirilen araştırma sayısı her yıl en az % 10 oranında artırılacaktır.

    H8.4- 2018 yılına kadar her bölümden, en az öğretim üyesi sayısının yarısı kadar ulusal veya uluslararası dış kaynaklı araştırma proje başvurusunda bulunulması sağlanacaktır.

    H8.5- Dış kaynaklı projesi kabul edilen öğretim elemanlarına özel bir teşvik sistemi uygulanacaktır.

    H9.1- Uluslararası Medeniyet Kongresi, en az iki yılda bir kez olmak üzere üniversitemizce düzenlenecektir.

    H9.2- Medeniyet Araştırmaları Merkezi bünyesinde kurulan araştırma birimlerinde yapılacak akademik araştırmalar,düzenlenecek bilimsel etkinlikler ve yayınlara, her yıl üniversite bütçesinin en az % 2’si oranında kaynak ayrılacaktır.

    H9.3- Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Dergisi, 2014 yılından itibaren süreli yayın olarak yayınlanacaktır.

    H9.4- 2014 yılından itibaren, çeşitli dallarda her yıl Medeniyet Ödülü verilmeye başlanacaktır.

    H10.1- Her öğretim üyesine yılda en az bir kez uluslararası, iki kez yurtiçi bilimsel etkinlikte bildiri sunması teşvik edilecektir.

    H11.1- Her yıl, üniversitemiz akademik birimlerince en az 10 adet ulusal ve uluslararası akademik kongre, sempozyum veya konferans düzenlenecektir.

    H11.2- Her yıl, üniversitemiz akademik birimlerince en az 2 adet öğrenci kongresi düzenlenecektir.

    H11.3- Her yıl, uzman kişilerin davetli katılımıyla en az 10 adet tematik çalıştay düzenlenecektir.

    H12.1- 2015 yılı sonuna kadar Sosyopark Projesi hayata geçirilecektir.

    H12.2- 2018 yılı sonuna kadar üniversitede üretilen bitirme projesi, tez ve dönem ödevi vb. çalışmaların en az %20'sinin toplumsal sorumluluk kapsamında kurgulanması sağlanacaktır.

    H13.1- Halkın üniversitesi çerçevesinde toplumu bilgilendirmeye yönelik etkinlikler başlatılacaktır.

    H13.2- 2018 yılı sonuna kadar Üniversitemizde gerçekleştirilen halka açık sosyal, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin sayısı her yıl %5 artırılacaktır.

    H13.3-Hayat boyu eğitim konsepti çerçevesinde açılan tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans programı sayısının, 2018 yılı sonuna kadar en az % 100 oranında arttırılması sağlanacaktır.

    H14.1- Üniversitemizin vizyonu, amaçları, hedefleri, projeleri ve faaliyetlerinin tanıtımına yönelik olarak, paydaşların katılımına açık en az iki adet arama konferansı her yıl yapılacaktır.

    H14.2- Bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde önemli sorunların lisansüstü tezlerde ele alınmasını sağlamak ve bu tezlere diğer kurumlar ile kişilerden katkı sağlanması amacıyla, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan işbirlikleri her yıl en az % 5 oranında artırılacaktır.

    H15.1- 2018 yılı sonuna kadar yerleşke binalarımız % 75 oranında tamamlanacaktır.

    H15.2- Kampüs alanında engelliler için gerekli düzenlemeler tespit edilerek, 2018 yılı sonuna kadar engelli dostu kampus için gerekli uygulamalar tamamlanacaktır.

    H15.3- “Halka Açık Üniversite” uygulamasına 2018 yılı sonuna kadar geçilerek, eğitim ve araştırma birimleri ile mekânlarının hizmet süresi en az % 50 nispetinde arttırılacaktır.

    H.15.4- Üniversite yerleşkelerinde inşa edilecek yapılar, geleneksel mimarimize uygun ve günümüzün ihtiyaçlarını karşılayan, tasarruflu, ergonomik ve çevre dostu olarak inşa edilecektir.

    H.16.1- Üniversite kurumsal performans yönetim sistemi kurularak, her yıl belirli periyotlarla üniversite düzeyinde kurumsal performans değerlendirmesi yapılacaktır.

    H16.2- Her yıl üniversite ve birimler düzeyinde strateji geliştirme ve kalite artırma amaçlı toplantı veya çalıştaylar düzenlenecektir

    H16.3- 2018 yılı sonuna kadar, mezunların kazanım ve başarı düzeylerini belirleyecek değerlendirme mekanizmaları oluşturulacaktır.

    H16.4- Akademik personelin atanması, yükseltilmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili kriterlerin, akademik personel niteliğini artıracak şekilde düzenlenmesi ve iki yılda bir periyodik olarak gözden geçirilmesi sağlanacaktır.

    H16.5- Personel nitelik ve ihtiyaç analizleri yapılmak suretiyle personel için eğitim ihtiyaçları saptanarak, her personelin yılda en az 10 saat eğitim alması sağlanacaktır.

    H16.6- Üniversitemizin tüm idari ve akademik hizmetleri, Kamu Hizmet Standartları’nda belirtilen nitelik ve sürelerde verilecektir.

    H16.7- 2015 yılı sonuna kadar tüm birimlerinin çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönergeleri ile iç kontrol standartları belirlenerek uygulanacaktır.

    H17.1- 2014 yılı sonuna kadar elektronik belge yönetim sistemi, idari ve mali işler, personel yönetimi ile ilgili otomasyon sistemi kurularak öğrencilerin kurumsal e-mail yapısından faydalanacağı altyapı sağlanacaktır.

    H17.2- 2016 yılı sonuna kadar üniversitemizin e-devlet programları ile entegrasyonu tamamlanacaktır.

    H18.1- Üniversitemizin stratejik öncelikleri ve gelişim politikaları dikkate alınarak insan kaynakları planlaması 2014 yılı sonunda tamamlanarak, 2018 yılı sonuna kadar akademik ve idari kadrolar ideal oranlara ulaştırılacaktır.

    H18.2- Her yıl personel memnuniyeti ölçülerek, memnuniyet oranının % 85’in üstünde tutulması sağlanacaktır.

    H18.3- Her yıl personelin motivasyonunu arttırmaya yönelik olarak en az 2 etkinlik düzenlenecektir.

    H18.4- 2018 yılı sonuna kadar üniversite bünyesinde gerçekleştirilen öğrencilere yönelik ders dışı faaliyetler (seminer, konser, öğrenci toplulukları vb.) her yıl en az % 20 oranında artırılacaktır.

    H18.5- Her yıl farklı medeniyetlerin müzik ve sanat gösterilerinin yer aldığı ulusal/uluslararası bir etkinlik düzenlenmesi sağlanacaktır.

    H18.6- En az iki yılda bir ulusal/uluslararası bilişim, kitap ve kültür fuarı düzenlenecektir.

    H19.1- Proje Ofisi, 2014 yılı sonuna kadar üniversite içerisinde üretilecek tüm projelere teknik destek sağlayabilecek hale getirilecektir.

    H19.2- Üniversite ile kamu, özel veya sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile oluşturulan ortak uygulamalı proje sayısı ve bütçesi her yıl en az % 10 oranında artırılacaktır.

    H19.3- Araştırmacı öğretim üyesi sayısı her yıl en az % 10 oranında artırılacaktır.

    H19.4- Sosyal sorumluluk sahibi kişi, kurum ve kuruluşların katkısı alınmaya devam edilerek, kurumumuza ve hizmetlerimize yönelik bağış ve mali katkılar, kurum bütçesinin en az % 10’ unu oluşturması sağlanacaktır.

    H19.5- Üniversitemizde yapılan araştırma sonuçlarının ekonomiye kazandırılması ile teknoparkta ve/veya Sosyoparkta şirket kurulması desteklenecektir.

    H19.6- Araştırma Merkezlerinin faaliyet alanları ile araştırma potansiyelleri, her yıl en az bir basılı ve görsel bir duyuru ile kamuoyuna tanıtılacaktır.

    H19.7- 2014 yılı sonuna kadar, sanayi ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda uzaktan eğitim sertifika programları başlatılacaktır.

    H19.8- Temel gelişim derslerinin en az % 20’ si yenilikçilik ve girişimcilik esaslı olması sağlanacaktır.

    H19.9- 2018 yılı sonuna kadar Üniversitemiz Merkez Laboratuvar alt yapısının bölgedeki sanayi kuruluşlarının ihtiyacı doğrultusunda yapılanması sağlanacaktır

    H19.10- 2014 yılından itibaren her fakültede en az bir birimin araştırma birimi niteliğine ulaşması sağlanacaktır.

    H19.11- 2018 yılı sonuna kadar, Sürekli Eğitim Merkezi (İMÜSEM) programlarının, üniversitenin tüm birikimini yansıtacak şekilde genişletilmesi sağlanacaktır.

    H19.12- 2018 yılı sonuna kadar Üniversite sanayi ve diğer sektörlerle döner sermaye kapsamında mal ve hizmet üretmeye yönelik çalışmaların her yıl en az % 20 oranında artırılması sağlanacaktır.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]