2007-2011 dönemi Savunma Sanayi Başkanlığı Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonu ve ulusal savunma sanayiinin geliştirilmesi açısından üstlenmiş olduğu görev ve sorumluluklarının öneminin bilinciyle faaliyetlerini yürütmekte olan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında hazırladığı 2007–2011 dönemi Stratejik Planını tamamlamıştır.

    Ulusal önceliklerimiz paralelinde savunma sanayiimizin gelecek beş yıllık dönemine ışık tutan bu plan, kullanıcı ihtiyaçlarının karşılanmasında tedarik faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda ulusal tasarımlarımızı gerçekleştirmeye öncelik verecek şekilde savunma sanayiimizin yönlendirilmesi faaliyetlerini stratejik bir çerçeveye oturtmaktadır.

    Bu açılımların, savunma sanayiinin önemli bir güç çarpanı olarak ülke güvenliğine katkı sağlaması ve Silahlı Kuvvetlerimizin caydırıcı gücünün artarak devamını sağlamaya yönelik altyapının tesisi konusunda önemli bir aşama olduğunun bilinciyle, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından belirlenen yol haritasının sürekli geliştirilmesi, ulusal bir görev olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Savunma sanayii sektörü için örnek ve yön gösterici nitelikte ve ulusal güvenlik stratejimizin önemli bir parçasını oluşturan bu planı hazırlayan Müsteşarlık çalışanlarına ve katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim.

     

    M. Vecdi GÖNÜL

    Milli Savunma Bakanı

  • A1- Kullanıcı ihtiyaçlarına ve endüstriyel hedeflere uygun olarak tedarik faaliyetlerini etkinleştirmek.

    A2- Savunma sanayiini özgün yurt içi çözümler sunabilecek ve uluslararası alanda rekabet edebilecek şekilde yapılandırmak.

    A3- Uluslararası işbirliğini gözeten çok taraflı sanayii, savunma ve güvenlik projelerine aktif katılım sağlamak.

    A4- Kurumsal yapıyı etkinleştirmek.

  • H1.1- Tedarik faaliyetlerini etkinleştirmek amacıyla proje yönetim süreçleri iyileştirilecektir.

    H1.2- Kullanıcı memnuniyetinin sağlanması çerçevesinde Müsteşarlığın proje yönetim süreleri kısaltılacaktır.

    H1.3- Sözleşme Yönetimi içerisinde yer alan kalite, test ve sertifikasyon faaliyetleri performans, zaman ve maliyet açısından etkinleştirilecektir.

    H1.4- Proje yönetiminde kurumsal stratejiler ile uyumlu hareket edilecektir.

    H2.1- TSK’nın sistem ihtiyaçlarının yurtiçi karşılanma oranı (YİKO) artırılacaktır.

    H2.2- Sektörde sürdürülebilirliğin sağlanması ve verimliliğin artırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.

    H2.3-  Savunma sanayiinde KOBİ ve yan sanayi entegrasyonu geliştirilecektir.

    H2.4- Ar-Ge Yol Haritası ve MÜKNET’lerin etkin olarak çalışması sağlanacaktır.

    H3.1- Sektörde uzmanlaşmanın teşviki ve firmalarımızın uluslararası tedarik zincirlerinde yer alması adına stratejik işbirlikleri geliştirilecektir.

    H3.2-  NATO savunma projelerinde Türk savunma sanayii payının artırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.

    H3.3- Savunma ve havacılık ihracatının artırılması teşvik edilecek ve desteklenecektir.

    H4.1- Yüksek nitelikli personelin işe alınması, üretkenlik ortamının gerektirdiği altyapı ve eğitimlerin sağlanması ile yetişmiş personelin elde tutulması amaçlarına yönelik olarak Stratejik İnsan Kaynakları yaklaşımı uygulanacaktır.

    H4.2- Müsteşarlıkta veriler ve hedeflerle yönetim anlayışı ve stratejik yönetim sistematiği kurumsallaştırılacaktır.

    H4.3- Müsteşarlıkta üretilen bilginin yönetimi, paylaşımı, güvenliği etkinleştirilecektir.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]